Met het ongrondwettelijke ontslag van demissionair Staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer en de inrichting van een Ausweis-maatschappij, zou menig landgenoot zich achter de oren moeten krabben en zich afvragen wat er nog over is van de veelgeroemde ‘democratie’. Dat zou militairen en veteranen toch op ideeën moeten brengen: “de democratie even opzij zetten, om haar uiteindelijk te kunnen handhaven.”

 

Door: Ton Nijhof

We raken er al bijna aan gewend, de Koning, Commissarissen van de Koning en burgemeesters; de burger heeft totaal geen invloed op dergelijke benoemingen. Benoemingen van directies en Raden van Bestuur van de meest uiteenlopende (semi-) overheidsorganisaties idem dito: een duister mechanisme van benoemingen met één bijzonder kenmerk: de kandidaat moet kennelijk lid zijn van een bepaald politiek gezelschap van gelijkgezinden. Tot ca. 1980 vormde dat benoemingensysteem nog geen groot probleem, het doorkruiste de werking van de maatschappij nog niet bijzonder, ook al deugde dat systeem eigenlijk van geen kant. De voordragende overheden deden hun werk nog vanuit een moreel besef, een zekere ethiek en een verantwoordelijkheidsbesef voor de door Amerikanen, Engelsen en Canadezen geschonken vrijheid in 1945. (Dat had ook heel anders af kunnen lopen) Circa veertig jaar nadat we gewend waren aan vrede en vrijheid, liep het alweer mis. Fortuyn waarschuwde nog, maar werd al vrij snel vakkundig gesensibiliseerd door kogels die ‘van links’ kwamen.

Nu, twintig jaar later, wordt steeds duidelijker wie daar allemaal belang bij hadden: dezelfde politieke vriendengroepen die Omtzigt wilden ‘sensibiliseren’ en Mona Keijzer bij het politieke grofvuil hebben doen belanden.

G2 samenleving

Nadat Keijzer bovenstaande ‘Tweet’ had geplaatst, leefden CDA partijleden zich, ongetwijfeld onder allerhande schuilnamen, uit met antwoorden: ‘Aanvankelijk bracht Corona samenhorigheid’ <~ pardon? Respectloos naar de mensen die overleden zijn of iemand zijn verloren. Je stapt er totaal overheen.’ Omtzigt was er al aan gewend, maar Keijzer moet het toch rauw op het dak zijn gevallen. Anderzijds moet haar ook opvallen dat zij niet op de veelgeroemde ‘inhoud’ wordt aangevallen, want ze zegt nogal wat meer in haar verklaring. Onder andere dit: “Het langzaam overgaan naar een situatie waarin je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (dat na 6 maanden verloopt), het zogenaamde G2-systeem, is onnodig en niet proportioneel.” Het ‘zogenaamde G2-systeem’ trekt daarin de aandacht. Er is klaarblijkelijk sprake van een volledig uitgedachte strategie waarin het ‘zogenaamde G2-steem’ wordt geïmplementeerd in de samenleving. In Duitsland werkt men daar al mee. In Duitsland hebben ze er het stempel ‘2G’ opgeplakt: gevaccineerd óf genezen. Als Mona Keijzer overigens van de Rijksoverheid de opdracht mee heeft gekregen niet over 2G te spreken of te schrijven dan heeft zij daar keurig aan voldaan; ze draait het om en noemt het G2.

Vooropgezet?

Het enkele feit dat er binnen het Kabinet al zo duidelijk een werknaam is gegeven aan een maatschappelijke tweedeling, duidt erop dat er sprake is van een vooropgezet en niet openbaar plan om ons land beetje bij beetje te ontdoen van burgerlijke vrijheden. Maar dat betekent ook dat naast dit (vaccinatie/ongevaccineerd) plan ook andere plannen kunnen circuleren. De heftigheid van de reactie op de loslippigheid van Keijzer tegenover De Telegraaf afgelopen zaterdag, versterkt dat vermoeden ook en kan verklaren waarom er onmiddellijk ontslag volgde. Een burger is gemakkelijker te sensibiliseren dan een politicus of ambtsdrager.

Bedreiging van Rutte

Naar de Rijksoverheid meedeelde, zijn er serieuze twijfels over de veiligheid van onze premier en daarmee de staatsveiligheid. De Mocro-maffia schijnt het gemunt te hebben op onze minister-president, hetzij om hem te vermoorden, dan wel om losgeld van de Staat te eisen. Of de onmiddellijke vrijlating van Ridouan Taghi; dat kan natuurlijk ook heel goed. In Zuid-Amerikaanse landen gebeurde het wel vaker dat de narco-boeven het tegen een Staat opnamen en meestal liep dat slecht voor die boeven af. Dergelijke situaties lenen zich overigens wel èrg goed als rechtvaardigingsgrond voor vergaande repressie van de bevolking. Is dat misschien ook hier het vervolg op G2/2G? Een noodzaak voor de regering om ‘inzake de veiligheid’ nòg verdergaande maatregelen te treffen?

Dat noopt in zekere kringen tot bezinning.
Ons land wordt opgezadeld met een overheid die bepaalt met wie wij omgaan, op welk tijdstip en op welke plaats, maakt essentiële levensbehoeften onbetaalbaar, bedient zich van valsheid in geschriften, licht de Volksvertegenwoordiging onjuist of zelfs helemaal niet in en gedraagt zich als een stelletje dictatoren.

“Ik beloof trouw aan de Koning, gehoorzaamheid aan de Wetten en onderwerping aan de Krijgstucht.”
Laten we dat maar doen dan: alle problemen in één keer opgelost, tot en met Taghi en zijn makkers aan toe. Die democratie kunnen we gerust een paar jaar afschaffen; ik garandeer geweldige Olympische Spelen in ons land en ook binnen 4 jaar. Maar dan ook meteen weer terug naar het ‘oude normaal’ want dat scheelt veel onschuldige mensenlevens. Opgeruimd (de) Staat netjes!

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld