In een nieuwe aflevering van Vrijdenken met Sander van Luit bespreken Sander en Sid Lukkassen tal van actuele onderwerpen. Als eerste duiken de twee op de totstandkoming van het boek Kerkgangers en Zuilenbouwers. Vanwaar de inspiratie tot dit boek? Van Tsjakka!-optimisme op de werkvloer tot een levendige en persoonlijke anekdote van Sid krijgen we de persoonlijke lading te horen: wat heeft Sid bewogen tot het schrijven van zijn nieuwe boek?

Een bijkomend fenomeen is dat het moeilijker wordt om in het openbaar een rationeel gesprek te voeren. Dit betekent dat het nut en de noodzaak van nieuwe ‘kerken’ bouwen groter is dan ooit.

Op 8 december werd het boek gepresenteerd in Amersfoort, dit bleek een groot succes te zijn. Veel mensen zien in dat de noodzaak van een Nieuwe Zuil enorm groot is. De toenemende deugdynamiek en de daarbij horende deugcensuur neemt alsmaar toe. Het vrije debat – en de vrije pers – is niet meer. Sid vertelt in de podcast over plannen om ook een boekpresentatie te houden in Vlaanderen in februari. België is politiek gezien in rep en roer. De zoektocht naar politieke vrijdenkerij en realisme is groter dan ooit daar; wellicht dat het boek van Sid hier inspiratie voor kan geven.

De toekomst van huidige politieke partijen

Verder is te horen wat de huidige stand van zaken is van de politieke partijen. Dromers tegenover doeners in de politiek. Forum voor Democratie zegt een ‘doenerspartij’ te zijn die de status quo kan doorbreken, maar is dit wel reëel? Het establishment blijft de ‘populistische’ partijen toch alleen maar bestempelen als schreeuwers langs de zijlijn. Deze tactiek werkt helaas ook nog eens. Bij verkiezingen zijn mensen toch altijd weer geneigd om de status quo in stand te houden – daar is het de status quo voor.

Politieke correctheid in de media, de huidige tactiek van politieke partijen en de noodzaak van de Nieuwe Zuil. Het komt allemaal aan bod in deze boeiende aflevering van Vrijdenken met Sander van Luit. Zeker de moeite waard om dit op een winterse zondag te beluisteren!

Dr. Sid Lukkassen werkt momenteel aan een onderzoeksproject met o.a. prof. Paul Cliteur. Steun dit belangrijke project hier om de onafhankelijkheid van Sid te ondersteunen. 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld