Door Jan Houblon

Gisteren heb ik als Belg en bezorgd observant van de hedendaagse kolkende realiteit, nog even mijn huis en leeskamer verlaten en heb ik manmoedig een trip gemaakt naar het Nederlandse Amersfoort. Daar presenteerde de rijzende ster aan het meta-politieke firmament dr. Sid Lukkassen zijn nieuwe boek Kerkgangers en Zuilenbouwers. Of beter gezegd: zijn nieuwe manifest voor de West-Europese cultuur, die ontegensprekelijk ten prooi is gevallen aan een brede malaise.

Sid toonde zich in de stijl zoals we hem kennen uit zijn boeken en publicaties, zeg maar voluntaristisch, erudiet en kritisch analyserend tot op de bodem van de Europese ziekte. Een ziekte die op dit moment in al zijn symptomen woekert in natiestaten als Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Het bestaansrecht van De Nieuwe Zuil

Wat Sid daarnaast presenteerde  binnen het kader van dit nieuwe boek  is een organisatie die zich tot doel heeft gesteld mensen te verenigen die in alle vrijheid willen bouwen aan een Europa van natiestaten. Een Europa dat in de eerste plaats zijn eigen meervoudige cultuur nog voorop stelt en dit ook in de toekomst zo wil houden.

Of zoals Sid zelf de noodzakelijkheid van De Nieuwe Zuil, formuleert: “De Nieuwe Zuil put haar bestaansrecht niet (alleen) uit het zich in negatieve zin afzetten tegen de lelijkheidscultuur en het cultuurmarxisme, maar uit het aanboren en activeren van die vermogens in de menselijke geest die schoonheid scheppen, ontsluiten en present stellen.”

En met dat “aanboren en activeren” heeft hij een zeer goede start gemaakt, tenminste als ik mag voorgaan op de reacties en interventies van een honderdtwintigtal aandachtige toehoorders in het afgeladen congreszaaltje.

Lees verder:
https://tpo.nl/2018/12/09/sid-lukkassen-neem-de-uitputtingssignalen-van-de-west-europese-cultuur-serieus/
https://doorbraak.be/vrij-authentiek-europa/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld