Dat onze medelander Frans Timmermans niet de nieuwe voorzitter is geworden van de Europese Commissie kan weinig mensen schelen. Het is ook nog steeds verdacht stil rondom Timmermans, publiekelijk lijkt het of we eindelijk van hem af zijn. Dat is al winst op zichzelf.

Wat we in plaats van Timmermans hebben gekregen is overigens minstens zo erg. Een gefaalde Duitse minister van Defensie is nu de baas van Europa (eigenlijk ‘EU’, maar eurofielen gebruiken deze termen inwisselbaar). Ze kwam met bombarie binnen bij het ministerie van Defensie: ze zou het leger laten ‘emanciperen’. Uiteindelijk is ze met de staart tussen de benen naar de EU gevlucht. Binnen defensie was ze een lachertje en nam niemand haar meer serieus.

Van de week werd ze definitief verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, haar kandidaatsspeech was opmerkelijk. Ondanks dat ze van het CDU is is ze een stuk extremer in haar opvattingen dan menig partijgenoot. De hele speech kan men hier teruglezen. We zullen enkele typische pro-EU en federalistische uitspraken uitlichten.

https://twitter.com/EU_Commission/status/1151024126724849669

 

The founding fathers and mothers of Europe created something powerful out of the rubble and ashes of the world wars: Peace.

Ze begon de speech direct goed. Kalergifielen en zij die dromen van een Verenigde Staten van Europa, glibberden van hun stoel bij het horen van deze woorden. Uiteraard is deze uitspraak incorrect. Europa bestond als continent en als culturele eenheid natuurlijk al lang voordat de destructieve wereldoorlogen plaatsvonden. Misschien bedoelde ze de Vrede van Westfalen? Maar in dat geval kan de EU moeilijk met de eer gaan strijken…

De Franse en Duitse broedervolken

Waarschijnlijk bedoelde ze de EU – maar ja, het is ook verwarrend wanneer men deze termen door elkaar gaat gebruiken. De Europese integratie is iets wat ons de laatste jaren door de strot wordt geduwd; de hele mythe vorming rondom het ontstaan van de EU is lachwekkend en staat ook vol met onwaarheden. Ook ten tijde van de EU waren er – helaas – oorlogen in Europa. Het conflict met Joegoslavië bijvoorbeeld, waar Eu-lidstaten verschillende kanten kozen om er zelf profijt van te hebben.

De Frans-Duitse tandem is ook zo’n pseudo-historisch verhaal waar wij maar in moeten geloven. Sommige Europese historici durven zo ver te gaan om de Frans-Duitse tandem ‘aan te tonen’ door een vergelijking te maken met het Merovingische rijk, het Karolingische rijk en de huidige EU. Dat sinds de val van het Karolingische rijk de Duitse staten en de Franken constant met elkaar in conflict zijn geweest, vergeten we voor het gemak even. Of je moet ze natuurlijk ‘in het tijdsbeeld plaatsen’.

Een gezonde planeet mag wat kosten!

Our most pressing challenge is keeping our planet healthy. This is the greatest responsibility and opportunity of our times. I want Europe to become the first climate-neutral continent in the world by 2050. To make this happen, we must take bold steps together. Our current goal of reducing our emissions by 40% by 2030 is not enough.

In Nederland zitten we al vast aan het klimaatakkoord. Dit zal nu ook – als het aan von der Leyen ligt – voor de rest van de EU gaan gelden. De magische toverwoorden ‘klimaatneutraal’ en ‘gezonde planeet’ zijn ook weer van stal gehaald. Wat het ideale klimaat nou precies is, dat krijgen dan weer niet te horen. Stel dat we de reductie halen, maar er toch niets verandert. Wat wordt dan de volgende stap?

Voor de bühne klinkt dit allemaal fantastisch. Wie wil er nu niet een ‘gezonde planeet’? Niemand die daar tegen is – maar de daadwerkelijke gevolgen hebben burgers nog niet door. Onze economische vrijheden – en dus persoonlijke vrijheden – zullen alsmaar kleiner worden. De staat – en ‘Brussel’ – zal steeds meer zeggenschap over ons krijgen, we zullen immers allemaal moeten conformeren aan (de de gevolgen van) een ‘klimaatakkoord’. Woningen, leefomgevingen en levenswijzen zullen allemaal moeten worden aangepast.

En quota, uiteraard!

And I will start at home by example: I will ensure full gender equality in my College of Commissioners. If Member States do not propose enough female Commissioners, I will not hesitate to ask for new names. Since 1958 there have been 183 Commissioners. Only 35 were women. That is less than 20%. We represent half of our population. We want our fair share. We also need to talk openly about violence against women. If 1 in 5 women have already suffered physical or sexual violence in the European Union and 55% of women have been sexually harassed, this is clearly not a women’s issue. I will propose to add violence against women on the list of EU-crimes defined in the Treaty. And the European Union should join the Istanbul Convention.

Nu hebben we wel alle stokpaardjes gehad. Gender-inclusiviteit heeft ze ook nog mooi kunnen mee nemen, wat progressief van haar! In plaats van te kijken naar talent en merites gaat de EU ook gewoon lekker op basis van geslacht discrimineren – naar het voorbeeld van de immer competente en geliefde skileraar en parttime dramadocent (en premier van Canada) Justin Trudeau. Want dat pakte zo goed uit voor hem. Alles om de quota te halen. Alles om maar te deugen. De TU Eindhoven is in goed gezelschap.

En even tussendoor: 1 op de 5 vrouwen in Europa is fysiek of seksueel mishandeld. Klinkt nogal erg. Trouwens, even uit nieuwsgierigheid: hoeveel mannen kent u die niet fysiek of seksueel zijn mishandeld? Niet zo veel, neem ik aan. Vrouwen zijn gemiddeld minder slachtoffer van alle vormen van geweld (ja, dat is inclusief seksueel geweld; ga voor de lol maar eens in een gevangenis kijken). Geweld tegen vrouwen is blijkbaar erger, ook al komt het minder vaak voor dan geweld tegen mannen.

Kortom: een natte droom voor links-liberalen, culturele masochisten en nuttige idioten

Von der Leyen is eigenlijk de droomkandidaat van de links-liberale orde in Europa. Alle links liberale dogma’s omarmt ze niet alleen, nee, ze is ook nog een extremist in deze idioterie. Het zullen weer pijnlijk amusante jaren worden. Wie dacht dat het niet erger kon dan Juncker, zat er flink naast.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld