Afgelopen zaterdag nam ik deel aan het debat over Europa en migratie. Ondergetekende was erbij gevraagd om wat argumentatief weerwerk te bieden bij dit linkse feestje.

Het vond plaats in de Balie: er waren veel sprekers voor uitgenodigd. Helaas kwamen er niet echt nieuwe bevindingen voorbij. De standaard stokpaardjes zoals het blank schuldgevoel kregen ook hier weer genoeg aandacht. Het debat duurde bijzonder lang, maar helaas zonder verfrissende inzichten: de continue roep om groepsgevoel gaf ook niet veel inhoud aan het debat. Niettemin zijn de tegenstrijdigheden van deze linkse activisten wel degelijk de moeite waard om te analyseren!

Paul Scheffer en Herman Vuijsje brachten zeker iets positiefs in. Hun inbreng gaf relevante stof om over na te denken en nader op in te gaan. Zij moesten opboksen tegen linkse activisten die streven naar één miljoen migranten per jaar naar Europa – volgens hen ligt de schuld van alle problemen bij de blanke Westerse samenleving. Ik ging daar echter ter plekke tegenin!

Wilt u meer lezen over dit debat? Lees dan nu mijn verslag en analyse op Novini:

De welkomscultuur als white man’s burden

Doneer nu: 

https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld