Seksualiteit, de wijze van ontmoeten van elkaar, is de bron van ons bestaan en de maatschappelijke verbindingen, samenhang, sociale cohesie en traditie. Filosofen zoals Wilhelm Reich en J.D.  Unwin hebben hier over geschreven.
.
Vanuit deze kennistraditie spreekt Sid Lukkassen spreekt met Willem Cornax en Guido Fox over de ontwikkeling van de relatiemarkt en de huidige seksuele samenlevingsvormen. Wij zijn niet meer grootgebracht in een samenleving waarin man en vrouw via vaste patronen en rituelen bij elkaar komen. De samenleving waarin je je voor het leven als twee zielen vervlecht, bestaat niet meer (op een paar plekken na).
.
(tekst loopt door onder de video)
.

Willem Cornax maakte een uitgebreide studie van dit thema gebaseerd op de beroemde antropoloog J.D. Unwin. Seksuele dynamiek zonder patronen en rituelen kunnen een beschaving als de huidige niet dragen. Daarvoor is lange termijn verbinding en versmelting van twee zielen nodig.

Guido Fox schreef het boek Social Day Love (2020) en komt tot een tegengestelde conclusie. We hebben juist méér seksuele vrijheid nodig en moeten leren loslaten en delen. “Monogamie is een samenzwering tussen kerk en staat om ons onder de duim te houden”, aldus Guido Fox. De vrije seksuele mens is een gevaar voor de macht: hij laat zich niet meer als slaaf van de oude opgelegde conditioneringen behandelen.
.
Alleen de vrije seksuele mens kan creativiteit, innovatie en positieve energie de maatschappij insturen – en de samenleving zo spiritueel verheffen – en daarnaast ook diepe lange 1-1 versmeltende verbindingen onderhouden, volgens diezelfde Guido Fox.
.
Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld