“Die stokerige simpleton van een Wagensveld….”

“Ik heb wel principes. Maar t.a.v. demonstraties geldt ook gezond verstand. Als het geweld uitlokt, gewoon verbieden (of op een andere plek).”

“Iedereen die de moeite neemt om Wagensveld/Pegida een flinke oorwassing te geven is een held van het volk.”

 

Het is weer eens zover; de volstrekt legale actie van Pegida Nederland, die in Eindhoven voor een moskee flyers uitdeelden waarin ze demonstreerden tegen de islam, liep opnieuw uit op geweld van moslims tegen Pegida. De mensen van Pegida moesten bescherming zoeken bij de politie, die tot op dit moment nog niemand heeft aangehouden voor het geweld tegen deze vreedzame actie.

En opnieuw laat deze actie zien hoe ver het al is gekomen in Nederland als het gaat om demonstreren tegen de islam. Waar mensen die demonstranten tegen Zwarte Piet vreedzaam tegenhielden om te demonsteren keihard worden aanpakt, kunnen moslims die Pegida fysiek aanvallen daar keer op keer mee wegkomen.

Links praat islamitisch geweld goed

Wat mij vooral verbaast is het goedpraten hiervan door linkse activisten, die doorgaans moord en brand schreeuwen als hun ‘eigen’ mensen het moeilijk wordt gemaakt om te demonstreren. De 3 uitspraken in het begin van dit artikel zijn een aantal tweets die ik tegenkwam naar aanleiding van deze meest recente aanval op Pegida.

Het valt op dat mensen het blijkbaar normaal vinden dat als Pegida iets doet wat zij als “provoceren” zien, geweld blijkbaar gelegitimeerd is. Maar “provocatie” is een subjectief iets. Wat voor de ene vrijheid van meningsuiting is (zoals barbecueën voor een moskee tijdens de ramadan) kan voor de ander als “provocatie” voelen. Dat ontneemt iemand niet opeens het recht om zijn mening te uiten.

Verder is het tamelijk bizar dat het lijkt alsof de gewelddadige moslims in deze situatie blijkbaar niet verantwoordelijk zijn voor hun daden, “want ze worden geprovoceerd”. Dit is een typisch voorbeeld van de “soft bigotry of low expectations”. Die arme moslims kunnen er niet tegen als hun religie wordt bekritiseerd, dus schuiven we de schuld van hun handelen in de schoenen van Pegida. Zij “lokten het immers uit”.

Ook deugsignaleren hoort erbij als het om de islam gaat

Ook erger ik me aan het feit dat iedereen altijd even moet deugsignaleren dat ze Pegida verwerpelijk vinden. “Ik heb niks met Pegida, maar…”. Dit impliceert namelijk opnieuw dat Pegida “het er wel een beetje naar maakt”. Als het om de vrijheid van meningsuiting gaat is er geen “maar”. Het is het belangrijkste recht van onze grondwet en van onze samenleving.

Sterker nog; ik vind dat Pegida uitstekend werk doet. De islam is een verwerpelijke religie en ideologie, en daar kan niet genoeg tegen geageerd worden. Maar bovenal toont Pegida pijnlijk duidelijk aan hoe ver het al is met de islamisering van Nederland; als je in bepaalde wijken niet meer normaal kan demonstreren zonder tientallen of honderden boze moslims op je dak te krijgen zijn we, langzaam ons vrije land aan het verliezen aan de intolerante islam. En nog erger: het toont ook aan in hoeverre de niet-moslims gewelddadig gedrag tolereren als het uit naam van de islam gebeurt. Daarmee is Pegida de spreekwoordelijke kanarie in de kolenmijn geworden als het gaat om de islam.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld