Nog een fragmentje uit het binnenkort te verschijnen boek ‘Kerkgangers & Zuilenbouwers’:

 

Hieronder in het kort het relaas van Nora, een jongedame van Afrikaans-Nederlandse afkomst die een gesprek aanging met de ‘admission director’ van The West Nairobi School. Dit is haar weergave van het gesprek:

Na het besluit genomen te hebben om onderwijs te ontvangen in een systeem waar de leerkrachten van een hoger niveau zijn en de studenten niet als nummer behandeld worden, ben ik afgelopen voorjaarsvakantie afgereisd naar het buitenland. Inmiddels zit ik in 2 vwo: tijdens de voorjaarsvakantie bezocht ik mijn moeder en heb toen met meerdere international schools gesprekken gevoerd. Zodoende kreeg ik een goed beeld, dat zou mij helpen bij mijn keuze. Eén van die scholen voerde een diepgaand gesprek met mij om een goed beeld van mij te krijgen. We bespraken allerlei onderwerpen en ze waren onder de indruk van mijn maatschappelijke en politieke kennis.

De admission director was gefascineerd door mijn verhaal over Nederland – met name de problemen die wij hebben met immigratie en terreur. Ik vertelde over Geert Wilders en waar zijn partij voor staat: ik omschreef de vele problemen die er spelen rond moslims, waarvan er velen weigeren te integreren. Deze vrouw waarmee ik sprak – die zelf donker is van huidskleur – vertelde mij dat iedereen in Nederland op Wilders zou moeten stemmen. Ik vroeg waarom ze dat zei. Haar uitleg was verbluffend helder. Ze zei namelijk dat in Oost-Afrika iedereen bekend is met het islamisme en de gevaren die dit met zich meebrengt. Er wordt gedaan alsof ze met andere groepen en religies willen samenleven. Echter, op het moment dat ze in de meerderheid zijn, dan blijkt de loyaliteit naar de islam plots veel groter en sterker dan de loyaliteit naar de samenleving waarin men leeft.

Mijn antwoord was dat mensen in Nederland héél boos zullen worden als ik haar analyse zou verwoorden. Daarop keek ze me verbaasd aan en vroeg waarom. Ik zei dat de Nederlandse televisie de moslims uitsluitend als zielig neerzet en als goede mensen. Hierop begon de admission director te lachen: ze gaf aan dat Nederlanders dan nogal dommige, goedgelovige mensen zijn die hoognodig naar Oost-Afrika moeten komen om het gevaar van islamisering voor christelijke samenlevingen van dichtbij te zien. Ik probeerde het beeld van de Nederlandse multiculturele samenleving nog wat te nuanceren; ik kon haar echter geen ongelijk geven wat betreft onze naïeve kijk op islamisering.

Kerkgangers & Zuilenbouwers wordt op 8 december gepresenteerd. Wees erbij

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld