(Dit artikel werd ingezonden met als naam ‘Column van een Schilder’)

Volg Sid nu ook op VK: https://vk.com/id494132624

Beste Sid, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Zoals het er nu voor staat, is de kans nog dik aanwezig dat je de 9.000 euro gaat halen (misschien is dat al wel gebeurd nadat ik klaar ben met het schrijven van dit stuk).

Ik hoop dat het gaat lukken, want ‘de nieuwe kerk’ is belangrijk. De steeds groter wordende kloof in de samenleving moet gedicht worden en mensen moeten zich gaan beseffen dat ze iets moeten doen. In je gesprek met Sander Boon hadden jullie het over “wakker worden”. Misschien wel de beste en makkelijkst te begrijpen term die er bestaat voor datgene wat dient te gebeuren.

Maar dat is tegelijkertijd het probleem. Doordat er steeds meer censuur voorkomt en er gerommeld wordt met algoritmes, zit de kans er dik in dat veel mensen ‘verkeerd’ wakker worden en dat zie je nogal eens gebeuren (aluhoedjes). Daarom is het ook belangrijk dat ‘wakkere’ intelligente mensen deze “nieuwe kerk” leiden en dat er door initiatieven zoals deze een nieuwe groep mensen opstaat. Een groep van mensen uit allerlei lagen uit de bevolking. Mensen die elkaar willen begrijpen en met elkaar in gesprek willen gaan, om nieuwe oplossingen te zoeken.

Zij willen deze kloof dichten door op een eervolle manier de problemen aan te pakken en niet uit de weg te gaan. Want wat nu als mensen later aan je vragen: “En wat deed jij toen?” Dan moet je toch kunnen zeggen dat je in ieder geval wat geprobeerd hebt. Dat je in verzet bent gekomen. Dat je elkaar hebt geholpen. Dat je iets hebt willen oplossen. Dat je de moeite nam om je ergens in te verdiepen. Dan moet je kunnen zeggen: “Ik zat bij de nieuwe kerk.”

Sid plezierige avond nog. En ik hoop dat ik er wat van gebakken heb met deze column. Het is de eerste keer dat ik zoiets schrijf. Dus ik hoop dat hij te pruimen is.

Lees verder:
http://www.novini.nl/talkshows-en-rol-publieke-debat/

Kijk verder! Sander Boon over wakker worden:

Over ‘aluhoedjes’:

Donaties:
https://tpo.nl/author/sidlukassen/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld