Marx – die oude knakker blijft ons plagen. Er is wel gezegd dat het marxisme de synthese is van Franse sociale bewegingen, Duitse filosofie en de Britse politieke economie. Recent heeft het hoofd van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker een standbeeld van Marx onthuld in Trier. Over beeldspraak gesproken! Anderen hebben in naam van vrijheidsliefde en verzet geprobeerd om dit standbeeld in brand te steken. Wat helaas echter niet is gelukt, want het standbeeld bleek van onbrandbaar materiaal.

Want ja, Thierry Baudet heeft beweerd dat de Europese Unie een cultuurmarxistisch project is, en vervolgens doet die EU-elite er nog even een schepje bovenop met zo’n standbeeld. Je zou bijna zeggen: hallucinant!, als de werkelijkheid inmiddels al niet zo absurd was geworden. Marx leeft en is onder ons, zoals u kunt lezen in de volgende artikelen.

http://politiek.tpo.nl/2018/01/21/sid-lukkassen-het-verband-tussen-cultuurmarxisme-en-het-slavernijdebat/

Klik op de kop van Hegel om de marxistische polemiek te lezen.

Lukkassen reageert: polemiek over Marx

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld