Bijna alles wat er nu gebeurt heb ik zien aankomen en in eerdere werken omschreven. Of het nu gaat om de spanningen tussen Rusland en de Westerse wereld, het steeds hoger opkokende onbehagen tegenover de gevestigde orde, of om de dood van de authenticiteit – ondergetekende heeft het allemaal al járen geleden voorzien en geanalyseerd. Zelfs al vul ik eens een dag met hoofdzakelijk Magic the Gathering en Supreme Commander, dan nóg is het allemaal niet bij te houden, de actualiteit zorgt wel dat ik actueel blijf. Niet altijd pontificaal op de voorgrond, maar vaak juist vanuit de achtergrond – zie dan ook deze mooie foto bovenaan de pagina. Who is that man smiling at the edge of the frame?

Eigen glazen stukgooien

Dit pompeuze statement moet u me maar vergeven – er moet uw auteur nu eenmaal wat van het hart. De onderstaande drie screenshots kreeg ik toegestuurd. Sander Schimmelpenninck kwam grofweg met het statement: “Je moet heel erg uitkijken met wat je op sociale media zet. Als je de rechterkant opgaat, dan verpruts je je totale carrière en je uitzicht op vriendschappen – voor de rest van je leven! Je zult met domme mensen moeten omgaan die je als losers beschouwt!”

Nou Sander – nee. Kijk, ik wist vanaf het begin af aan al – en dan heb ik het over mijn tienertijd – er komt een afgrondelijke waterscheiding tussen conformistische deugers en mensen die gewoon zonder al te veel omhalen zichzelf willen zijn. Ik bedoel mensen die geen problemen hebben met harde woorden spreken, de geest de vrije loop laten en eerlijk en oprecht de bittere realiteit onder ogen zien. Ik heb altijd al vrijdenkers om me heen gehad en conformisten geweerd, van die gladde androïdes die bij alles wat ze doen of laten hun carrière overwegingen in het oog houden. Schimmelpennick doelt op Eva Vlaardingerbroek. Allebei heb ik hen in een wat persoonlijkere context uitvoeriger gesproken – ik heb zo mijn ideeën over hun carrière perspectieven.

(tekst loopt door onderaan de screenshots die ik kreeg toegestuurd)

Brent Hadderingh slaat hier de spijker op zijn kop. Voor Schimmelpennick is het kennelijk normaal om de buitenwacht, de buitenwereld, bepalend te laten zijn voor hoe je jezelf uit. En het dan te gooien op een ‘sociale media verslaving’ – tsja! Iets over in de spiegel kijken. Hadderingh is overigens gemeenteraadslid (FvD) en heeft hierbij met serieuze bedreigingen te maken, het heeft de media gehaald. De man weet wat het is om ergens voor te staan.

Wat is nu de link met mijn boek Wees Afgrondelijk – want daar komt de bovenstaande passage uit? Dat zit als volgt.

Nietzscheaanse scheppingskracht

Het zelf scheppen van je eigen waarden, dat spreekt me enorm aan in Nietzsche’s filosofie, al vanaf jongs af aan ben ik erin geïnteresseerd. Het idee dat de mens een nederige moraal heeft ontwikkeld omdat ze als slaven zijn gehouden door Romeinse heersers. En dat dit doorklinkt in onder andere het christendom. Dat concept interesseert me en ik zie het toegepast op de hedendaagse wereld.

Onze meester is nu ‘het oog van de buitenwereld’: Big Tech, sociale media, die ons keuren en veroordelen. En dus onze moraal plooien. En wat voor innerlijke kracht er nodig is om daar tegenover voor je eigen authentieke ‘ik’ te kunnen opkomen. Veel krachten hebben tot gevolg dat de wereld uniform wordt gemaakt en noemen dat dan ‘diversiteit’ en ‘inclusie’ – daar tegenin roeien om als individueel persoon je authenticiteit te behouden.

Er zijn mensen die je niet begrijpen, die je afkeuren, die rommel over je op het internet slingeren – het zal allemaal. Uiteindelijk krijg ik steeds gelijk. U bent nog niet van me af. 🙂

U kunt mij steunen via BackMe!

Hieronder de tekst op de geciteerde boekenpagina:

Vurig hopende dat het belang van dit alles diep tot de lezers indaalt, nu nog wat praktische richtlijnen over hoe we onszelf moeten voorbereiden op het komende tijdsgewricht. Denk maar aan Eva Vlaardingerbroek – een intelligente, knappe en hoogopgeleide jongedame die geen blad voor de mond neemt. Een volwassen immigrant had iemand verkracht, de rechter vond dat de man een laag IQ had en beoordeelde hem daarom vanuit het minderjarigenstrafrecht. Vlaardingerbroek bekritiseerde dat besluit: er is immers geen correlatie tussen intelligentie en normbesef c.q. moreel geweten. Vervolgens werd ze gesloopt door Chris Klomp – (volgens Twitter één van de fellow travellers van extreemlinks). Waarom was dit opzichtige slopen zo belangrijk? Waarom kwam heel links Twitter uit zijn hol gekropen om een vers afgestudeerde rechtenstudente de maat te nemen?

Dat heeft alles te maken met social branding. Als zo’n shiny dame – een ‘high potential’ – overgaat naar het kamp van de niet-deugers, dan heeft dat aanzuigkracht op anderen. Dat is meer killing voor links dan wagonladingen aan boeken (links hoort immers de meest sexy speelse meisjes te hebben – dat is sinds de seksuele revolutie nu eenmaal hun merkteken). Dit alles betekent dat links nu publiekelijk moet aantonen dat haar overgang niet ongestraft blijft en dat Vlaardingerbroek nu zit ‘opgesloten’ – net zoals veel PVV’ers zitten opgesloten. Welke opties kun je immers nog verkennen nadat je vier jaar PVV-politicus bent geweest? Enfin, het tekent dat de strijd wordt gestreden met logica en waarheid maar zal worden gewonnen met levenslust en esthetiek.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld