In november 2019 debatteerde de Kamer al over een pakket ‘noodmaatregelen’ voor wat betreft stikstofdeposities. De voormalig voorzitter van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en huidig D66-Kamerlid De Groot, beweerde toen: “dit is nog maar de amuse”.

Door: Ton Nijhof

 

Veel mensen, vooral degenen die geen lid zijn van elitaire en decadente sekspartijen als D66, zullen waarschijnlijk niet eens weten wat een ‘amuse’ is. Met amuse wordt doorgaans een klein gerechtje bedoeld, dat ervoor moet zorgen dat de spijsvertering en smaakpapillen op gang komen voor dat de echte maaltijd geserveerd wordt. Een amuse wordt soms bij het plaatsnemen aan tafel in een chique restaurant aangeboden, maar oorspronkelijk is het een hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt. In een snackbar is dat vaak een frikadel (met mayonaise, curry en uitjes) voor de patat, zeg maar. Overigens wordt het woord ook nogal eens gebruikt in de seksindustrie, waar in de gangen heel andere frikadellen een (minder genderneutrale) hoofdrol spelen. En vooral met het oog op dat laatste, is het dus niet zo gek dat de woorden uit de mond van een D66’er kwamen.

Tjeerd de Groot Afb: Parlement.com / bron D66

Nederland heeft een tijdje geleden zogenaamde Natura2000 gebieden aangemeld bij de EU. Dat moet een heel netwerk van Natura2000 gebieden in heel Europa opleveren en de EU ‘draagt daar financieel aan bij’. Dat wil dus zeggen dat Nederland van het geld wat bij de EU jaarlijks wordt ingeleverd voor ambtelijke onzin, in ieder geval nog iets terugkomt. Als je tenminste aan dat ambtelijke feestje meedoet. Helaas heeft Nederland een flinke partij schrale zandverstuivingen aangemerkt als een soort van cultureel erfgoed, en als daar stikstof van de boeren opkomt dan gaat er ineens van alles groeien en bloeien. Dat moeten we niet willen met z’n allen (dachten ze in Den Haag) want al die stomme bomen zijn alleen maar goed voor de bomenovens van EU-commissaris Timmermans, die zelf overigens al de vorm van een biomassacentrale heeft aangenomen:

 

Vale Ouwe

Zodoende kwam dus ook een deel van de Veluwe en het duingebied op die lijsten terecht. De Veluwe (oorspronkelijke naam: ‘Vale Ouwe’) was oorspronkelijk een rijk bebost gebied, maar in de Middeleeuwen zorgde de mens voor ontbossing. Grootschalige boskap voor de ijzerindustrie die veel houtskool gebruikte, voor huizenbouw en om te verwarmen, zorgde ervoor dat de wind in de Middeleeuwen vat kreeg op de arme (schrale of ook wel ‘vale’ grond: vandaar de naam Vale Ouwe) zandgronden. Hierdoor ontstonden grote zandverstuivingen en werden er stuifduinen gevormd. Komt daar stikstof op, dan veranderd zo’n gebied geleidelijk in vruchtbare grond en gaat er van alles groeien, zodat je schitterende natuur krijgt. Mensen die de afgelopen decennia in bijvoorbeeld Apeldoornse nieuwbouw zijn komen wonen, hebben hun tuinen aangelegd met behulp van (heel) veel noodzakelijke meststoffen, zoals koeienpoep.

En die vale troep is nu dus waardevolle natuur? Voor een handvol centen, of gaat het toch om diefstal van grond?

Tjeerd de Groot, (van D66!) voormalig voorzitter van de gezamenlijke zuivel lobby, wil ineens geen melk meer en dit is dus inmiddels zijn voorgerecht namens zijn partij D66. Met zo’n behoorlijk koude sanering zijn de boeren het niet helemaal (of liever: helemaal niet) eens. Als we dat met de ‘vluchtelingen’ industrie zouden doen (en daar is met het oog op de stikstofdeposities natuurlijk heel veel voor te zeggen) dan breekt een grotere pleuris uit dan met deze amuse. Dan zijn de COA-bestuurders en medewerkers niet van de straat te sláán, evenals de integratiewerkers, medewerkers van Vluchtelingenwerk, integratiedeskundigen, hoekwerkers, buurtvaders, onderzoekers, begeleiders, coaches en andere subsidiesnuivers. En dan zullen GroenLinks, de PvdA, het CDA, D66, CU en Volt (die laatste mede namens buitenlandse financier Soros) vanuit ‘grote bezorgdheid’ het politieoptreden veroordelen.

Er worden op dit moment zo’n 1000 ‘vluchtelingen’ per week toegelaten en de subsidiesnuivers in die industrie willen uitbreiding van hun zogenaamde barmhartigheid. We wensen dus belastingbetalende boeren hartstochtelijk de tyfus toe en omarmen in hun plaats subsidiesnuivers. De Rijksoverheid wil voor al die vluchtelingen (die nu al voorrang hebben op autochtone Nederlanders) grond om op te kunnen bouwen. Boeren hebben grond in eigendom en dat wil men in Den Haag graag van de boeren overnemen. Oplossing: verander de wet en je krijgt het bijna gratis. Plemp er huizen op en alle vrienden van je partij verdienen zich een slag in de rondte. Nederland wordt één grote (Rand-) stad op die manier.

De protesten zijn de amuse

De huidige protesten zijn nog maar de amuse van wat komen gaat. Want niet alleen de boeren zijn boos; ook ongelooflijk veel burgers zijn boos. Dit gaat over een onbetrouwbare overheid die levens verwoest. De levens van de Groningers. De levens van de Toeslagenouders en hun kinderen. Dit gaat over de aanpak van de coronacrisis. Dit gaat over de chaos in de steden waarvan de wijken zijn overwoekerd door ‘vluchtelingen’ die met andere bedoelingen in ons land neerstrijken dan ons wordt voorgespiegeld. Dit gaat over nieuwe omroepen die het kartel onwelgevallig zijn en meteen worden getrakteerd op boetes. Dit gaat over de werkende armen die worden afgescheept met een fooi, terwijl een subsidiesnuiver in een auto met chauffeur voorbij zoeft. Dit gaat over het door D66’ers geteisterde onderwijs waar al jaren geen fatsoenlijk onderwijs meer wordt gegeven omdat het is aangepast aan de onaangepasten die zo hun eigen ‘kennis’ denken te hebben. Dit gaat over de aantasting van het briefgeheim en varianten daarop. Dit gaat over het gesloopte referendum. Dit gaat over ons leger wat tot de grond toe is afgebroken. Dit gaat over de financiering van terreur door onze overheid. Dit gaat over het spaargeld van bejaarde (en zuinig geleefd hebbende) Nederlanders wat met het inflatie-badwater wordt weggegooid. Dit gaat over de compleet doorgeslagen klimaatgekte.

Dit gaat over een overheid die is losgezongen van de bevolking en de realiteit. Waar de – in het bijzonder de autochtone – bevolking het eigen land amper nog herkent. Waar we onze volksfeesten moeten inleveren of aanpassen aan mensen die part noch deel aan de opbouw van dit land hebben gehad en die hier enkel lijken te zijn gekomen voor de sociale voorzieningen.

De boeren laten zich niet wegjagen en de gewone bevolking laat zich ook niet wegjagen. Wen er maar aan meneer De Groot; dit is nog maar de amuse van wat u en uw vrienden in dat bedenkelijke gilde de komende jaren te wachten staat.

——————–

Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

 

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, voorzitter van Stg. De Nieuwe Zuil, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil en Sta-Pal / OSL-StaVast.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld