Op Joop.nl werd angstig gereageerd toen ik tegen Casper Thomas zou gaan debatteren in Buitenhof over het cultuurmarxisme. Mag over dit begrip wel op TV gesproken worden? Het zou volgens de cultuurmarxisten zelf slechts een complottheorie zijn van duistere origine en zelfs de term zou niet geschikt zijn om hardop uit te spreken. De NPO zat er mee in haar maag, zij wisten niet wat zij er mee aanmoesten.

Helaas wordt er dikwijls beweerd dat cultuurmarxisme een complottheorie is: dergelijke onzin kunnen we voor eens en altijd de grond inboren. De ideeën van de Frankfurter Schule vielen in goede aarde bij een protestgezinde generatie die in opstand wilde komen tegen de gevestigde orde en daar de toepasselijke ideologie bij zocht. Dat de culturele interpretatie van het marxisme één van de hoofdlijnen is in de agenda van de New Left, is simpelweg bronconform aantoonbaar.

Onder de invloed van mijn publicaties is het discours gedraaid: alleen ideologisch bezeten gekkies en totale wegkijkers ontkennen dit nu nog. Om dergelijke discoursverruiming te kunnen blijven voortzetten is het van groot belang dat u de crowdfunding steunt. Wij hebben inmiddels geleerd dat als het aan Joop.nl en de andere fatsoenrakkers van de NPO ligt zij de hele discussie het liefst doodzwijgen.

http://politiek.tpo.nl/2017/09/06/cultuurmarxisme-once-and-for-all/

http://www.civismundi.nl/?p=artikel&aid=2646

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld