Volgens Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond (NPB), zijn  de boerenacties niet minder dan “een aanval op de democratie”. Er zijn geestelijk mindervaliden, gekken, reddelozen en struisvogels. Struijs lijdt kennelijk aan de laatste vorm.

Door: Ton Nijhof

Voor meneer Struijs en zijn makkers zullen we het nog een keer uitleggen:
In de Tweede Kamer zitten 104 Kamerleden uit drie provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. In die drie provincies wonen circa 8 miljoen mensen, waarvan zo’n 30% helemaal geen Nederlandse ‘roots’ heeft dus dan hou je er nog zo’n 5,6 miljoen over. U weet dat maar al te goed, want van die niet al te Nederlandse inwoners hebben uw bondsleden al jarenlang last. De negen andere provincies, waar 9,5 miljoen mensen wonen, worden in de Kamer ‘vertegenwoordigd’ door 45 Kamerleden en één Kamerlid komt van St. Maarten. Daar gaan de boerenprotesten óók over. Er is iets vreselijk misgelopen in dit land; voor en na 2002, toen Fortuyn werd vermoord door zo’n GroenLinkse stikstofgigant.

De meeste politici hebben geen steun

In die Kamer zitten 21 mensen die daadwerkelijk het benodigde aantal (kiesdeler) van 70.107 of meer stemmen kregen om de bevolking in de Kamer te vertegenwoordigen, zoals Omtzigt met ruim 342.000 stemmen. (Voor de regeringspartijen komt dat dus neer op slechts 5 Kamerleden met voldoende electoraat) Alle 130 andere Kamerleden zijn in de Kamer terecht gekomen omdat zij door andere (ons volledig onbekende) mensen op ‘kieslijsten’ zijn gezet.

Die Jan Paternotte, inmiddels de huisschreeuwlelijk van D66, is met het schamele aantal van 6.685 stemmen in de Kamer gekomen en zit daar opzichtig te delibereren alsof hij eigenhandig de democratie heeft uitgevonden. Er zitten dus, naast die fopdemocraat, ook nog 129 andere mensen in de Kamer die daar normaliter nooit terecht zouden zijn gekomen bij gebrek aan steun vanuit de bevolking; zij zitten daar dan ook alleen om braaf volgens de opdrachten van die meestal onbekende samenstellers van de kieslijsten te stemmen over ons lot als samenleving. Daar gaan de boerenprotesten óók over.

Nederland steunt boeren massaal

Maar liefst driekwart van de Telegraaf lezers is het van harte eens met de boerenprotesten en neemt de nadelen van die protesten graag voor lief, omdat – zoals zoveel Nederlanders – zij het er roerend mee eens zijn. Ik moet me toch wel heel sterk vergissen als de dienders die u zegt (meent) te vertegenwoordigen, niet ook bij diezelfde bevolking horen, zodat u leiding geeft (toegeworpen heeft gekregen) aan een bond waarvan 75 – 90 % van de leden het gewoon eens is met de protesten. Als dat niet zo is, dan heeft de ‘diversiteit’ bij de politie niet de juiste vormen aangenomen als ‘afspiegeling van de samenleving’.

U komt dus in een tweespalt: ofwel u roept uw leden op om met disproportioneel geweld op te treden conform de eis van uw bazen, ofwel u steunt de democratie en degenen die u meent te vertegenwoordigen. Ikzelf zou gewoon voor mijn leden opkomen, wat het ook zal kosten, maar misschien denkt u daar anders over vanwege lonkende carrièreperspectieven. Er zijn ontstellend veel tribunalen geweest waarin vooral de lakeien van de macht werden veroordeeld tot hele nare straffen. Nederland zou ook wel heel erg teleurgesteld zijn wanneer onze politieagenten opnieuw verkeerde keuzes maken, omdat toevallig passerende hotemetoten ineens de lakens uitdelen op een weinig democratische manier. Dat moeten we echt niet willen met z’n allen.

Vergeet het leger maar

Het is best mogelijk dat in de politiek en onder het handjevol leden van uw bond, nog wordt gerekend op ons (tot dusver) altijd loyale leger. Ons leger is trouw aan vaderland, de democratie en de veiligheid van (in het bijzonder) de burgers. Ze zijn echter al veel te vaak teleurgesteld door de politiek en de ‘oppers’ en mede daarom nogal van ‘rechtse’ schnitt. Vaak jongens van het platteland ook, want ècht vechten met kogels en andere doodmaakdingen is zóóó beneden de stand van al die magere jongetjes uit de stad. En als je dan als militair toch altijd wel de Zwarte Piet krijgt toegespeeld (niks geen racisme hoor!) dan kan het maar zo zijn dat die CV90 ineens omdraait…

Denk er nog maar eens over na. Beter ten halve gekeerd dan ten hele zelf de pisang. Die D66’er met zijn twee linkerbenen gaat u echt niet uit de bijstand houden; hij schaft die nog liever af voor het plebs als zijn cheffin dat beveelt. Peil eerst nog eens even de temperatuur van het bondswater voordat u van deze rare uitspraken doet. Dit is een strijd van degenen die al generaties lang, vaak honderden jaren, in dit land werken en wonen; die nu plaats lijken te moeten maken voor nieuwkomers die van heinde en verre komen om een huis, uitkering en toeslagen te vorderen. We mogen het geen ‘omvolking’ noemen, maar dat is het natuurlijk gewoon wel.

Boeren overtreden de wet niet. Ze stellen zich – soms met een teveel aan emotie – teweer tegen degenen die in een positie zijn geplaatst om de wet zodanig te veranderen dat hun opdrachtgevers de wet niet hoeven te overtreden om de boeren hun land af te kunnen nemen, zonder dat het veel centen kost. Nota bene voor nieuwkomers die al hun rekeningen uiteindelijk bij de samenleving leggen, ook als de daders van deze misselijke handel allang met pensioen zijn.

Begin eerst maar eens je gewone boerenverstand te gebruiken.
Beter.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld