Na de door Frankrijk gewonnen WK-finale afgelopen zondag en het daarop volgende ‘feest’ in Parijs hoeven we ons in de toekomst niet meer te verheugen op beelden van mooie vrouwelijke voetbalfans tijdens WK-wedstrijden. De diversiteitsdirecteur van FIFA, Federico Addiechi, heeft namelijk opgeroepen om “lekkere vrouwen” niet meer te veel in beeld te brengen. Beelden van jonge, schaars geklede vrouwen uit het publiek zouden seksistisch zijn (of ‘aanstootgevend’, zoals de bikiniposters in de Londense metro die Sadiq Khan wilde verbieden. Sluipen sharia-eske, puriteinse normen onze waarden binnen? Vast niet).

Niet alleen in de voetballerij moeten knappe vrouwen verdwijnen, ook in de Formule 1, darts en in de surfwereld is dezelfde tendens aanwezig. Zo is in de Formule 1 besloten dat de grid girls het veld moeten ruimen. Hetzelfde geldt voor de grotere dartstoernooien van de PDC waar de zogenoemde walk-on-girls niet meer van de partij zullen zijn. Voor het surfen geldt dat de World Surf League liever niet heeft dat cameramannen inzoomen op de billen van professionele surfsters tijdens wedstrijden.

Hoewel diversiteitsdirecteuren – zoals Federico Addiechi – en gelijksoortige deugpronkers onder andere vanwege vermeend seksisme proberen te bepalen wat wel en niet strookt met onze normen en waarden, zijn er velen die deze politiek correcte ontwikkelingen met lede ogen aanzien; ook in de sportwereld. Zo ondertekenden 30.000 mensen een petitie tegen het besluit om grid girls in de Formule 1 te verbieden. Een zelfde soort petitie werd gestart ter behoud van de walk-on-girls in het darten; deze petitie is reeds door meer dan 45.000 mensen ondertekend.

Overal grijpt de politiek correcte deugdynamiek gefrustreerd om zich heen. Met de oproep om mooie vrouwen tijdens WK-wedstrijden niet teveel in beeld te brengen, blijkt weer eens dat de deugdynamiek geen limieten kent en doordringt in alle facetten van de samenleving – maar of dat diezelfde samenleving daar trek in heeft is te betwijfelen.

Lees meer:

https://politiek.tpo.nl/2018/07/15/sid-lukkassen-over-nut-en-noodzaak-van-de-nieuwe-zuil/

–Melchior

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld