Dit artikel is geschreven door Erwin Wolff

Sid Lukkassen gaat digitaal in gesprek met het NSV. Deze podcast behandelt onderwerpen rond het boek in Links en Rechts in dialoog (2020). De discussie begint met de vaststelling dat het boek een vastgelegd tijdsdocument is. Het zal los van de algoritmen van de sociale media altijd dezelfde inhoud hebben. Hiermee blijft er een levendige impressie mogelijk van discussies tussen links en rechts in de huidige tijd, zónder dat dit eerst door de lens van Big Tech heen moet.

De auteur stelt vast dat mensen in het verleden binnen een soort Zuil leefden. Ze hadden dezelfde media, kenden elkaar beter en waren vertegenwoordigd in de politieke partij die bij hun Zuil hoorde. Maar vandaag is iedereen zijn eigen nieuwskanaal, dus het medialandschap is behoorlijk versnipperd. Het is niet zo makkelijk te achterhalen waarom iemand iets van mening is, omdat iedereen zijn eigen media-aanbod maakt.

Meer op de bal dan op de man

Het idee van het boek Links en Rechts in dialoog is ook om weer meer op de bal te gaan spelen in plaats van op de man. Want het gevolg van dit gepersonaliseerde media-aanbod is dat iedereen op elkaar schiet vanuit zijn eigen loopgraaf. Zonder een stap voorwaarts te raken.

In het interactieve gedeelte stelde meerdere leden van de studentenclub NSV interessante vragen over de Vlaamse situatie waarin diverse aspecten van het academische en politieke leven in Vlaanderen aan bod kwamen. Zoals hoe om te gaan met de “deugcultuur” op universiteiten en de toekomst van de huidige politieke partijen in een nieuwe verzuiling.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld