Geschreven door Koen van Rijn
Het is eindelijk een goede dag voor Joshua Livestro: de man die een grafstemming op een verjaardag zou veroorzaken kan dankzij zijn hulpje weer net zo grijnzend kijken als op zijn profielfoto.

Jalta – ooit door Livestro gelanceerd als een rechtse Correspondent met heuse onderzoeksjournalistiek – is een born-again deugsite geworden met bijpassende net-niet-meningen. Te laf om een VARA-ledenblog te zijn, maar rancuneus genoeg om niets anders te doen dan andersdenkenden aan te vallen. In Joshua’s wereld is Hij de redder die ons moet verlossen van kwade en zondige gedachten.

Onze eigen rancune-Messias heeft zijn goede werk grotendeels uitbesteed aan een ooit gerespecteerd historicus, die de goede boodschap brengt met journalistieke pareltjes als “Kijk dan wie er op Facebook reageert op JFVD” of “Wierd Duk is stom”. Natuurlijk moet Wilders bashen óók, om te laten zien dat jij wel aan de ‘goede kant van de geschiedenis’ staat. Daarom is aanslagen plegen stom; niettemin is er toch een maar:

Vreselijk dat iemand aanslag op Geert Wilders wil plegen, maar PVV-leider brengt zijn collega’s moedwillig in gevaar, door zijn Mohammed-cartoonwedstrijd te willen organiseren. Het gaat Wilders helemaal niet om vrijheid van meningsuiting, maar om haat zaaien en haat oogsten.” 28 augustus 2018 om 18:18 – Joshua’s zendeling op twitter

En wat is er beter dan even denigrerend reageren op alle reacties?

Was vanavond met andere dingen aan de slag, dus zie nu net de Twitterstorm. Lieve anonieme PVV-tweeps, als u zich zo aan mij ergert, ga dan een rondje lopen met uw pitbull, sigaretten halen en drie halve liters Aldi-bier drinken. Dat is veel beter voor uw gezondheid.” 28 augustus 2018 om 21:18 – Joshua’s zendeling op twitter

Het levert eindelijk de geliefde twitterstorm op waarmee Jalta wat aandacht krijgt. Met een gedwongen geforceerde vlees noch vis Jalta-mening waarbij ‘Geert Wilders niet onschuldig is’ en zelfs moreel medeschuldig zou zijn aan een aanslag. Echt bukken voor onvrijheid is dit waarschijnlijk niet, het is lekker Jalta zijn, deugen om het deugen.

Lees verder:
https://media.tpo.nl/2017/06/04/joshua-livestro-dieptepunt/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld