Dit is een bijdrage van Kris Flores

In deze lezing neemt de 70-jarige Duitse Prof. Dr. Hans-Hermann Hoppe, econoom en aanhanger van de Oostenrijkse School, je middels een zeer verhelderende uiteenzetting mee om tot het inzicht te komen waarom wij weg moeten uit de EU en terug moeten naar de Natiestaten van weleer.

Over het algemeen weet het gros van de mensen helemaal niet in welk systeem wij leven. Het is er altijd al geweest zolang wij ons dat kunnen heugen. Men kijkt niet naar geschiedenis, en ook niet naar de verre toekomst. Dit komt omdat we ons vooral bezig houden met dagelijkse dingen, werken om geld te verdienen zodat we ons huis kunnen betalen en in ons levensonderhoud kunnen voorzien. Een bredere blik of inzicht in het systeem waarin wij leven is niet van belang om deze standaard te handhaven. Men denkt er vooral niet over na en neemt zich ook geen tijd om te filosoferen over deze wereld of tot een ruimere visie te komen. Op universiteiten wordt meestal niet meer geleerd hoe wij tot het huidige systeem gekomen zijn, wat de waarde van geld is, laat staan om te filosoferen hoe we naar een beter systeem kunnen evolueren. Men wordt vooral klaargestoomd voor een plek of positie in deze wereld die volledig op de EU, het globalisme of de wereldorde van 1 overal geldend systeem gericht is.

De EU gaat ten onder

De EU is gedoemd te mislukken en zal aan haar eigen gewicht van bureaucratie ten onder gaan. Hoe lang dit nog duurt is niet met zekerheid te zeggen. Om tot dit inzicht te komen legt Prof. Dr. Hoppe uit hoe dit systeem is ontstaan. Hij neemt ons aan de hand van voorbeelden uit de geschiedenis, via de goudstandaard en het ontstaan van de Staat mee naar het huidige gedrocht dat EU heet.

In 50 minuten leren we hoe we tot onze huidige wereld gekomen zijn, waarom de huidige democratie een farce is en waarom wij terug moeten naar de Natiestaten van weleer.

——————–

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld