‘De in opspraak geraakte Thierry B.’ heeft zich weer knap het middelpunt gemaakt van ons medialandschap. Baudet wordt nu van alles verweten: hij haat vrouwen die werken en is voor de afschaffing van abortus en euthanasie. Van alles wordt de fractievoorzitter van Forum toegeworpen. Vanwaar deze zware beschuldigingen?

Houellebecq en Baudet, de cultuurcritici

Baudet schreef een review essay in het blad American Affairs, een Amerikaans blad waar waarschijnlijk 99% van de (Nederlandse) media nog nooit van heeft gehoord. Baudet schreef een essay over het nieuwe boek van Michel Houellebecq: Sérotonine. Heel Nederland viel zowat over Baudet heen, doorgaans zonder de primaire bron – Baudets essay – te hebben gelezen. Pseudo-intellectueel Nederland raakte natuurlijk direct getriggered, want Baudet zou ‘het debat’ over werkende vrouwen, abortus en euthanasie terug brengen naar 40 jaar geleden.

Een paar journalisten wisten deze nonsens succesvol naar buiten te brengen en nu lalt heel deugend en policor Nederland verontwaardigd mee. Terwijl een groot deel van de politiek correcte moraalridders de naam ‘Houellebecq’ niet eens uit kan spreken, kunnen ze het technisch vernuftige essay van Baudet uiteraard volledig weerleggen.

Alle partijen in Den Haag vallen nu ook over elkaar heen om maar vooraan te staan met de priemende vinger richting Baudet. Aan de hand van het werk van Houellebecq schetst Baudet een cultuurkritiek op de naoorlogse wereld zoals die in de boeken van Houellebecq wordt beschreven. Een wereld die wordt gedomineerd door het hyper-individualisme waar ‘het gezin’ als hoeksteen van een samenleving steeds meer onder druk komt te staan. De opmerkingen over abortus en euthanasie dienden dan ook ter illustratie van de heilige status die individuele ontplooiing heeft; ongeboren kinderen en lastige ouderen moeten er zelfs voor wijken.

Nietszontziend individualisme

Hierbij levert Baudet dus kritiek op het doorgeslagen individualisme: de klassieke zorgtaken die bij de ouders lagen komen steeds meer bij een derde partij te liggen, omdat beide ouders haast wel fulltime moeten werken – voor hun ‘status’. Hier komt nog eens bij kijken dat er vanuit de samenleving steeds meer druk komt te liggen op vrouwen om maar steeds meer ‘financieel onafhankelijk’ te zijn en te kiezen voor een carrière (wat in feite gewoon een push richting alle burgers in loonslavernij is, onder het mom van onafhankelijkheid). Door deze ontwikkeling, constateert Baudet, vindt er een geboortedaling plaats en de bevolking van Europa wordt getalsmatig kleiner.

Deze kritiek wordt keer op keer geleverd in de context van Houellebecqs werken. Nergens pleit Baudet ervoor om vrouwen handelingsonbekwaam te maken of abortus en euthanasie af te schaffen. Baudet heeft zichzelf volledig in de schijnwerpers weten te plaatsen – zoals alleen hij dat kan – en de oppositie denkt stemmen te kunnen wegplukken.

FvD is niet eens een anti-abortuspartij…

Dit zal echter niet gaan werken. Baudet is tot nu toe het sterkst geweest in de momenten dat het voltallige establishment zich op hem stort. In een debat tussen FvD en de SGP zei Baudet al eerder abortus een kwestie is van de keuze van de desbetreffende vrouw. Ook staat er in het partijprogramma van FvD ook dat Forum het zelfbeschikkingsrecht onderschrijft in deze kwesties. Dit is iets wat de meeste media niet vermelden. Vrij logisch ook, want dit zou niet binnen hun verhaal passen.

Baudet is, volgens deze ploeg professioneel verontwaardigden, hoe dan ook een vrouwenhater, demagoog, racist en noem maar op.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld