Dat de Tweede Kamer op Kerstreces is gestuurd is een aanfluiting voor de besturing van ons kleine land. Dag in dag uit komen honderden zogenaamde vluchtelingen ons land binnenlopen die de blik strak gericht hebben op een soort van ‘Zwitserlevengevoel’ onder het genot van sociale uitkeringen en gratis wonen, en als het op incasseren aankomt krijgen ze nog voorrang ook.

Door: Ton Nijhof

Dat kan kennelijk allemaal, maar intussen staat de zorg op instorten, verdwijnen opgespaarde pensioengelden naar knoflooklanden, kan de jeugd uit het huurhuis opkrassen om plaats te maken voor gelukszoekers en zucht ons land onder de krankzinnige willekeur van een paar regeringsgezinde alibiverschaffers/grootverdieners in het OMT. Als klap op de vuurpijl blijkt dat onze bewindslieden te pas en te onpas aanschuiven bij het World Economic Forum van ene Klaus Schwab om daarmee juridisch bindende afspraken te maken… Over wat eigenlijk? Over een ‘Great Reset’ en daaromtrent scheen D66-leidster Sigrid Kaag een ‘critical’ en ‘major role’ te vervullen. Het nieuwe leiderschap van Kaag speelt zich kennelijk vooral in het schemerduister af.

World Economic Forum

Het World Economic Forum (WEF) is een mega-lobby, opgericht door Klaus Schwab, die daar een uiterst lucratieve familieonderneming van heeft gemaakt, met een jaarsalaris van ruim 1 miljoen euro. Het begon allemaal in 1971, toen de Duitser Klaus Schwab voor het eerst een managementsymposium hield in Davos . 444 deelnemers kwamen destijds naar de Zwitserse bergen en discussieerden over uiteenlopende economische onderwerpen en geopolitieke strategieën. Het forum fungeert als stichting en geniet fiscale voordelen. Het is sinds 2015 zelfs erkend als een internationale non-profitorganisatie in Zwitserland, waardoor het dezelfde status heeft als bijvoorbeeld het Internationale Rode Kruis. Dit heeft voordelen, bijvoorbeeld bij het financieren van projecten. Niet alleen wordt de jaarlijkse bijeenkomst in Davos georganiseerd, het forum is nu het hele jaar door actief, biedt evenementen over vele onderwerpen en in alle regio’s van de wereld.

De omzet ligt nu aannemelijk rond de 300 miljoen euro. Het forum wordt voornamelijk gefinancierd door de bijdragen van de aangesloten bedrijven en sponsors. Er zijn 120 strategische partners, waaronder Deutsche Bank, Deutsche Post, Audi, Henkel, Burda, Allianz, en de wachtlijst is nog langer. De minimale jaarlijkse bijdrage is een aantal jaar geleden met een vijfde verhoogd tot CHF 600.000. ‘Normale’ sponsoren betalen ongeveer de helft en er zijn ook eenvoudige leden die 50.000 frank bijdragen. Hiervoor krijgen zij toegang tot de bijeenkomsten en informatie. Ondanks de hoge prijzen is er grote belangstelling voor het lidmaatschap.

Het forum is een geldmachine; de ​​groei bedraagt ​​sinds de oprichting gemiddeld meer dan zeven procent per jaar. In de afgelopen jaren is het aantal werknemers verviervoudigd tot vermoedelijk meer dan 600 personen en zijn er grote kantoren in New York, Peking en andere plaatsen. “ Het is een feit dat het forum rust op een sterke financiële basis die in de afgelopen decennia is opgebouwd”, schrijft voormalig FAZ-journalist Jürgen Dunsch in het boek ‘Gastgeber der Mächtigen’. De financiële rapportages zijn niet erg transparant, noch de inkomsten, noch de uitgaven worden uitgesplitst, bekritiseert hij. Het stichtingskapitaal is niet gekwantificeerd, het gaat volgens schattingen om ruim 30 miljoen Zwitserse frank. Ook zijn er forse reserves van ruim 130 miljoen euro en soms nog meer. De ogenschijnlijk niet onaanzienlijke winsten worden opnieuw geïnvesteerd. Hoe rijk het forum werkelijk is, blijft onduidelijk.

Great Reset

Wat het WEF precies met de ‘Great Reset’bedoelt is niet helemaal duidelijk en die onduidelijkheid maakt de bevolking wat onrustig, vormt een rijke voedselbron voor allerhande complottheorieën. Het is inmiddels echter gebleken dat onze regering bewindspersonen afvaardigt naar WEF-bijeenkomsten en ook dat met het WEF juridisch bindende afspraken worden gemaakt:
.


.
Dat is op zichzelf voldoende reden voor de Tweede Kamer om dat te bespreken, in het bijzonder nu het WEF voor onze Minister van Buitenlandse Zaken (destijds Kaag/D66) een belangrijke rol ziet weggelegd in een ‘Global Trading System’.  Wat houdt dat in, zo’n ‘Global Trading System’? En hoe komt het dat dit WEF op 20 juli 2020 al weet te melden dat de wereld begin 2022 uit de COVID-19 pandemie zal geraken?

Er zijn zodoende een aantal vragen opgedoken die zo snel mogelijk een antwoord behoeven, zeker nu de heersende politiek zich opmaakt om de oude wijn in nieuwe zakken te verpakken.

De Kamer staat werk te doen. Grondig werk.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld