Help mij tegen de stroom te roeien! Steun mijn werk tegen de gure wind van de politieke correctheid! Incidentele donaties zijn prachtig, maar maak dit werk toekomstbestendig via BackMe!

In mijn acht jaar als VVD-gemeenteraadslid heb ik honderden ingekomen stukken onder ogen gekregen, maar nooit heb ik een brief gezien die zo scherp en erudiet is als deze. Het is een brief waarin een burger zich richt tot de gemeente Amsterdam.

De kern van de brief bestaat uit de vaststelling dat een statelijk geweldsmonopolie berust op een samenleving met min of meer gelijklopende opvattingen over gepast gedrag. Die opvattingen berusten weer op een gezamenlijke moraal en dus op een gedeelde cultuur. Nu die laatste twee voorwaarden in Nederland en zéker in de grote steden zijn weggevallen, is het de vraag of burgers nog veilig zijn. Met andere woorden er moet meer ruimte komen voor vormen van zelfverdediging.

Zie hoe deze brief de ervaring van het ‘nieuwe samenleven’ weet terug te brengen tot de kern:

Soms is een brief zó kristalhelder dat ik er niets aan heb toe te voegen. Niettemin wil ik toch wijzen op de ‘voorschemeringen’ van de situatie waar de briefschrijver op wijst, die ik reeds heb geïdentificeerd in mijn vorige geschriften:

“Ondermijnd door politieke correctheid verliest de Europese beschaving het vertrouwen in zichzelf. Dit beschavingsideaal verliest haar bindende kracht op minderheden, terwijl de metropolen zich terugtrekken in een eigen cultureel universum. In de praktijk betekent dit dat alleen kinderen van welgestelde ouders de topuniversiteiten nog kunnen betalen. Zij reizen van wereldstad naar wereldstad, maar verliezen alle binding met het meer nationalistische achterland. De nieuwkomers gaan ondertussen een eigen weg, geleid door traditionele clan- of familiewaarden en imams.”

  • Sid Lukkassen, ‘Europa: regressie of renaissance?’, in: De Europese Spagaat (Aspekt 2017).

“Wij zien de invoer van niet-Westerse culturen die de grenzen van hoever een man kan gaan niet goed aanvoelen: nu is daar dan de massa-aanranding door migranten in Keulen bijgekomen. Dat komt even in het nieuws, maar het progressieve blok masseert dit weg. Duitse agenten kregen van hogerhand de expliciete opdracht om over de afkomst van de daders te zwijgen. De verslagen maken duidelijk dat politiechef Wolfgang Albers klinkklare leugens heeft verteld in de persconferentie. Albers zei daar onder meer dat ‘de politie de situatie onder controle had’ en dat hij ‘geen idee had wie de daders waren geweest’ omdat hun identiteit niet gecontroleerd was.

Zo werd in Zweden een massa-aanranding door asielzoekers door de media in de doofpot gestopt. Politiechef Peter Ågren vertelde de krant Dagens Nyheter dat ze de ware toedracht vaak bewust verzwegen ‘want we zijn bang dat de informatie rechtse partijen in de kaart speelt.’ Zo dient de politie niet meer om het volk te beschermen, maar om de elite af te grendelen van het volk.”

“Duidelijk is dat West-Europese landen in de nabije toekomst hun handen vol zullen hebben aan interne problemen. Die zijn gecentreerd rond identiteitsverlies, het afkalven van de middenklasse en enclavevorming met bijkomende etnisch-religieuze spanningen. Revoluties zijn in West-Europa tot dusver uitgebleven – altijd hing dit samen met het bestaan van een brede, diepgewortelde middenklasse. Zowel de economische breedte als de culturele diepte van de wortels, zijn zoals gezegd precair.”

    • Sid Lukkassen, ‘Geopolitieke analyse’, op: TPO, 18 maart 2019.

We kunnen de briefschrijver alleen maar complimenteren om zijn zuivere geest en scherpe pen. De term ‘post-rechtstatelijke orde’ dekt de lading, evenals het inzicht dat het multiculturalisme daar de voorbode van was.

Tot slot is het belangrijk om, voordat mensen het bovenstaande afdoen als radicaal gespeculeer, te benoemen dat Balkenende destijds al aanverwante conclusies trok, toen hij verwees naar het oeuvre van Amitai Etzioni. Als er niet op een gelijkelijke manier wordt gedacht over goed en kwaad, dan zijn conflicten onbeheersbaar zonder constante staatsrepressie en is een liberale democratie uiteindelijk onhoudbaar. Waar van akte.

Help mij tegen de stroom te roeien! Steun mijn werk tegen de gure wind van de politieke correctheid! Incidentele donaties zijn prachtig, maar maak dit werk toekomstbestendig via BackMe!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld