Deze bijdrage werd ingezonden door ‘Rosita’.

In Nederland wordt niet stelselmatig en planmatig gediscrimineerd, ook niet vanuit de overheid. Net als een paar jaar geleden, toen in Londen werd geplunderd als protest tegen de brand in de woontoren waarin voornamelijk allochtonen woonden, leefde die vrees voor plunderen in Rotterdam ook. Ook in de VS wordt geplunderd. Als protest? Aan me hoela. Het verbaast me dat continu wordt gezegd dat het om vreedzame demonstranten gaat. Maar politieoptreden in Amsterdam bleef toch maar achterwege door de snel oplaaiende “emoties” en in Rotterdam was er wel degelijk politieoptreden nodig. 

De in de VS woonachtige auteur en sinoloog Ian Buruma beweert in NRC (5.6.20) “Witte bullebak heeft baat bij angst voor meer straat geweld” glashard dat “er extreem rechtse groepen zijn die hoopvol aansturen op een rassenoorlog.” Extreem rechts? Zo kennen we Buruma weer! Iedereen weet dat het Antifa is die de looting doet en de massa opjuint. Reden: ze willen koste wat kost Donald Trump uit het Witte Huis voor de volgende termijn.

Moord tijdens plunderingen

Nergens heb ik de feitelijke bevestiging gezien dat de politieagent in Minneapolis uit racisme zijn arrestant om het leven bracht. George Floyd heeft 5 jaar in de gevangenis gezeten. In de Amerikaanse stad St. Louis (Missouri) is maandagnacht een voormalig donkergekleurde politiechef doodgeschoten. Dat gebeurde tijdens plunderingen in een juwelierszaak, bevestigt de lokale politie. President Donald Trump meldt dat de 77-jarige David Dorn ‘op een gruwelijke wijze is vermoord door verachtelijke plunderaars’. Buruma rept er niet over…

Misschien gaat het om ongeoorloofd politiegeweld jegens een burger, niet specifiek jegens een zwarte burger. Wat als de burger blank was geweest? Dan was het toch ook ongeoorloofd politiegeweld geweest?  Dat is toch de kwestie? Wie zegt dat er sprake is van racisme? De demonstranten.

Ineens geen racisme meer?

Toen jaren geleden in Amsterdam een criminele Marokkaan werd doodgereden door een vrouw toen hij uit haar auto een tas wilde weggrissen terwijl hij onderweg was naar de rechtszitting voor een eerder vergrijp, werd onmiddellijk geroepen dat er sprake was van racisme. Toen bleek dat de bestuurster van Antilliaanse komaf was, was er geen sprake meer van racisme. Wie bedenkt die logica? Ze is jarenlang bedreigd door de criminele Marokkaanse familie en heeft moeten onderduiken en verhuizen in vrij Nederland.

Zijn er nu demonstraties tegen recent ongeoorloofd politiegeweld in Mexico? Zijn er demonstraties tegen oneerlijke procesgang in Turkije, Rusland of Nigeria? Zijn er demonstraties tegen babyhandel door Nigeriaanse bendes in Nederlandse asielzoekershuizen? Net als tegen de burger in Minneapolis zijn dat ook zware gevallen van onrecht maar daarover verder geen geluid. Zijn er demonstraties op de Dam geweest toen Derk Wiersum door een allochtoon om het leven werd gebracht? I can’t breath!

“Recht op een baan,
recht op geld,
recht op marihuana”

De demonstraties gaan natuurlijk niet over de arrestatie in de VS. Die gaan over het toe-eigenen van rechten. “Recht op een baan”, “recht op geld”, “recht op marihuana (VS)”.

Daar moet je als premier niet aan toegeven maar precies, onderstrepen dat Nederland een veilig land is waar je kan demonstreren, waar je kan bereiken wat je wilt als je ervoor werkt. Je hebt recht op vrijheid en de rest moet je verdienen zonder in de rechten van anderen te treden. Dat wil de demonstrerende meute niet horen natuurlijk. En ja, er wordt gediscrimineerd, maar er wordt hier ook gemoord, ingebroken, verkracht, mishandeld en noem maar op. Daar is uiteindelijk justitie voor en in het algemeen werkt dat in Nederland (in tegenstelling tot in veel Afrikaanse landen).

De grote jongen spelen

De rapvideos die bij met name zwarte jongeren populair zijn, verheerlijken niet het eerlijk werken voor je geld, maar rijk worden van drugs en vrouwen, en de grote jongen spelen met pistolen (vandaar de vele schietincidenten onder bijvoorbeeld criminele Antillianen in Nederland).

Dankzij rellende Marokkanen moeten ieder jaar de kransen snel na de dodenherdenking worden weggenomen van De Dam anders gaan ze ermee voetballen. Er wordt op school nog nauwelijks gedoceerd over de Holocaust omdat het moslims niet bevalt. De onvolledigheid in het onderwijs over slavernij om de zwarte leerlingen niet voor het hoofd te stoten. Laat Rutte dat eens benoemen in plaats van Zwarte Piet (geen probleem op de Antillen en in Suriname trouwens, waar Zwarte Piet gewoon welkom is).

Rosita

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld