Op het kwaliteitsnieuwsmedium nu.nl verscheen een uiterst verontrustend verslag van een rapport over racisme, antisemitisme en extreemrechts, van de hand van het Verwey-Jonker Instituut in samenwerking met de Anne Frank Stichting. Wat blijkt? FvD en PVV zijn rechts!

We wisten natuurlijk al dat het in Nederland helemaal de verkeerde kant op gaat, aangezien kansparels geen stageplaats kunnen krijgen, bruine racistische Ayn Rand-fanboys in de gemeenteraad van Amsterdam proberen te komen en, houdt u vast, sprake is van nationalisme. Waar hebben de babyboomers het eigenlijk allemaal voor gedaan, als we de verworvenheden van de wederafbraak zo gemakkelijk en goedkoop te grabbel gooien?

Op nu.nl verscheen dus iets dat nog veel erger is. Geloof me, u wil het eigenlijk niet weten, maar PVV en FvD verspreiden een extreemrechtse samenzweringstheorie. Extreem, rechts en een samenzweringstheorie. Alleen nog de platte aarde erbij en we hebben bingo.

‘Omvolkingspolitiek’

Hoewel vage verdachtmakingen uiterst effectief zijn, bedrijft nu.nl kwaliteitsjournalistiek en is er dus veel om te lezen en te griezelen, maar laten we het eens concreet maken. De heren Baudet en Wilders halen het namelijk in hun hoofd te suggeren dat er sprake is van een ‘omvolkingspolitiek’. Ridicuul uiteraard. Als we even het Marrakesh-pact wegdenken, dat de huidige migratiestroom intensiever zal maken, evenals de migratiestroom van de afgelopen 3 jaar, de stijgingen en vertraagde dalingen, (die statistisch gezien dus op een verslechtering duiden) van gewelddadige en seksuele criminaliteit, de grooming gang-schandalen, Keulen, ‘Mohammed’ als meest populaire babynaam in delen van het land, shariarechtbanken en no-go areas in Europa, terreuraanslagen, er in Londen meer moorden worden gepleegd dan in New York, massale informele migrantenkampen in de straten en parken van Parijs en Brussel en de joodse bevolking die wegtrekt uit dezelfde steden vanwege een mysterieuze aanwas van antisemitisch gemotiveerde geweldsincidenten, en meer van dat soort futiliteiten.

En voordat u er over begint; de redenen die toppolitici geven voor massale immigratie, namelijk dat Europa vergrijst en een impuls nodig heeft in de vorm van miljoenen jonge Afrikaanse en Arabische mannen als arbeiders (terwijl er werkloosheid in de eigen landen is, maar soit), heeft niets, maar dan ook niets met ‘omvolking’ te maken. En dat het er wel heel veel op lijkt, is een complot van rechts. En dat ze zelfs generaties later bijna nooit aan het werk gaan, zoals Jan van de Beek helaas uitgebreid in kaart heeft gebracht, doet ook niet ter zake.

Dat het feit dat de grondlegger van de EU voorstander was van het laten vervagen van etnische verschillen om Europa tot één staat te maken (even zonder sarcasme, waarschijnlijk was dit uit nobele motieven), en het grootkapitaal dit goed kon gebruiken om door middel van vrij verkeer van goederen en personen de arbeidsprijs te drukken en rijker te worden terwijl de werkende klasse op hetzelfde welvaartsniveau bleef.

Tja, kijkend naar de gevolgen van het Wir Schaffen Das-beleid en nu het Marrakesh-pact dat nationale soevereiniteit tot een lachtertje maakt, hebben PVV en FvD misschien toch wel een punt. Maar vergeet niet dat dit een samenzweringstheorie is. We gaan toch geen serieuze aandacht aan besteden samenzweringstheorieën (*KUCH russische bots KUCH*)? Serieus, doe er überhaupt geen onderzoek naar. U bent toch geen samenzweringsdenker?

Iets een samenzweringstheorie noemen omdat het je niet bevalt kan iedereen. Misschien dat het daarom zoveel gebeurt.

Nazificatie (Paul Cliteur™ )

Deze vorm van categorische karaktermoord van personen en groepen is analoog aan wat Paul Cliteur op dit platform al eerder duidde als ‘nazificatie’. Aangezien nazi’s buiten de grenzen van het acceptabele vallen, is een persoon, groep of denkbeeld ‘nazistisch’, ‘fascistisch’ of ‘extreemrechts’ noemen een even cynische als effectieve methode tot het onschadelijk maken van diegene die een vinger op een zere plek legt. Iets een samenzweringstheorie noemen is geen argument. Er hoeft namelijk helemaal geen sprake te zijn van een samenzwering; een ideologische of financiële tendens is genoeg. Daar hoeft is geen groots en kwaadaardig meesterplan van lizard people, cultuurmarxisten, of een ander cabal van krulsnordraaiende, dikke kat-aaiende engerds die in dikke lederen stoelen (die pas na drie films richting de camera draaien) in een schuilplaats onder de Vesuvius hun snode plannen voor wereldheerschappij smeden voor nodig.

Evenmin is de opmerking dat “ondanks Wilders’ afwijzing van extreemrechts, deze zelfde groep in hem desalniettemin een geestverwant ziet” (parafrase van nu.nl) enigszins zinnig. Godskolere, wat dacht je dan? Iemand 20 jaar lang ‘extreemerechts!’ noemen en verbaasd opmerken dat extreemrechtse figuren zich ertoe aangetrokken voelen. Het zou verrassend zijn als het niet zo voorspelbaar was.

Nu.nl en het rapport stellen dat “het vertrouwen van extreemrechts toeneemt”. Misschien neemt het zelfvertrouwen van daadwerkelijk extreemrechtse groepen zoals NVU en Erkenbrand wel toe omdat er zoveel over gepraat wordt en ‘extreemrechts’ dus blijkbaar een acceptabel gespreksonderwerp is geworden. Laten we ook nog even opmerken dat de NVU sinds 1974 niet eens een gemeenteraadszetel heeft weten te bemachtigen en de aanhang van het ‘studiegenootschap’ Erkenbrand uit zo’n  200 lichtbeige ongewenste schoonzonen bestaat.

Wat hebben Baudet, Jared Taylor, de Ku Klux Klan en de Aryan Brotherhood met elkaar te maken?

Ook wordt verwezen naar de ontmoeting die Baudet in oktober vorig jaar had met de extreemrechtse Amerikaan Jared Taylor. Taylor geldt als een ideoloog van de Amerikaanse ‘alt-right’, een beweging bestaande uit extreemrechtse neonazi’s, aanhangers van de Ku Klux Klan en de Aryan Brotherhood. De groep gelooft in de superioriteit van het blanke ras. Volgens Taylor zou het blanke ras met uitsterven bedreigd worden.
Baudet verdedigde zich destijds door te stellen dat hij het belangrijk vindt dat de partij zich “grondig informeert” en “allerlei visies tot zich neemt”. Eind 2017 distantieerde Baudet zich van de ideeën van Erkenbrand.
“Er is dus vooral sprake van herkenning en sympathie vanuit extreemrechtse organisaties voor ideeën en ideologie van PVV en FvD. Die herkenning is de afgelopen tijd, vooral richting FvD, gegroeid doordat beide partijen ideeën zijn gaan verspreiden die goed aansluiten bij de ideeënwereld van extreemrechts”, aldus het rapport.

De Ku Klux Klan heeft een paar duizend leden en de Aryan Brotherhood is een in het gevangeniswezen opererende drugsbende. Jared Taylor is geen antisemiet, zo geeft zelfs de SPLC toe. Tot zover de guilt by association. Baudet distantieerde zich in 2017 van Erkenbrand: helder. Desondanks duidt het feit dat FvD en PVV ideeën uitdragen die ook door mensen op extreemrechts interessant gevonden worden er natuurlijk op dat PVV en FvD extreemrechts en eigenlijk halve nazi’s zijn.

Antisemitisch

De klapper is uiteraard dat het idee van ‘omvolking’ antisemitisch is. Ha! Hebbes! Het zijn gewoon vuile antisemieten. Want ook mensen met antisemitische opvattingen hebben het gehad over structurele omvolking en rassenvermenging als toekomstplan voor Europa en de EU. Dus ja. Dat FvD of PVV het nooit over joodse invloed op dit soort beleid hebben is uiteraard bewijs van schuld. En dat Wilders pro-Israël en pro-zionisme is, moeten we dan wel even wegdenken (maar gelukkig benoemt nu.nl dat ook).

Even ter illustratie van dit waterdichte concept, een pareltje van een citaat:

Het gaat bij deze ‘omvolkings’-theorie om de overtuiging dat er sprake is van een bewuste strategie om tot een vernietiging van de autochtone blanke Europese bevolking te komen. Deze theorie krijgt in extreemrechtse kringen steun en “krijgt daar vaak een antisemitische connotatie: Joden zouden degenen zijn die achter de schermen deze ‘omvolking’ organiseren”, constateren de onderzoekers.

Erkenbrand-bunkerrukkers bazelen wat over een joods complot en dus FvD ook! Ofzo.

Nogmaals, dat de grondlegger van Paneuropa-beweging en geestelijk vader van de EU, die het Europees volkslied koos en naar wie de Coudenhove-Kalergi-prijs is vernoemd (Die Mami Merkel en stumblebum Juncker allebei wonnen) exact dat idee voorstond in zijn boeken Paneuropa en Praktischer Idealismus, heeft daar niets mee te maken. En wie dat wel zegt is een nazi en mag niet op Merkels zwemfeestje komen.

Complot

Je hoeft geen ‘joods wereldcomplot’ of überhaupt een complot te veronderstellen om te zien dat dit gewoon een belang van grootkapitaal is. Dat is geen complot, dat is rational self-interest. Een ander woord voor wat hier een samenzweringstheorie wordt genoemd is ‘geopolitiek’. Natuurlijk zijn er gezamenlijke belangen van partijen in steeds wisselende allianties en lopen die door elkaar. Als dat een samenzwering is, dan zijn coalitieonderhandelingen en het ondertekenen van een VN-migratiepact dat ook.

Als u levensmoe bent, kunt u het rapport hier lezen. Merk op dat de woorden ‘islam’ of ‘moslim’ niet voorkomen in het hoofdstuk over antisemitisme. Er is dus ook geen antisemitisme te vinden in de islam, of een opleving van antisemitisme wanneer er meer islam in een land, stad, wijk of straat komt. En lees de Koran maar niet, want dat zou racistisch zijn.

(voor wie echt benieuwd is naar structureel antisemitisme: lees toch maar een koran/hadith-boek, blader wat door Mein Kampf of werp een blikje op het leiderschap van de Women’s March. Pret voor het hele gezin.)

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld