D66-leidster en huidig minister van Financiën Kaag was hevig ontdaan door een ietwat gemankeerde persoon met een fakkel voor haar huis. Zou PVV-leider Wilders inmiddels overwegen om deze jongeman een functie als ‘veiligheidsadviseur’ bij zijn partij aan te bieden?

Door: Ton Nijhof

Kaag noemde het voorval “bedreigend en angstig” en sprak van “absurde gebeurtenissen” die volgens haar de rechtsstaat en democratie ondermijnen. De gevoelens van Kaag rond de gebeurtenis kregen veel steun in pers en politiek en dat is niet onterecht. Het is nogal wat als je vanwege een functie in het politieke bedrijf wordt bedreigd of alleen al het gevoel hebt bedreigd te worden. Niemand voelt zich comfortabel als er een uitzinnig kalf met een fakkel voor het huis loopt te bulken over allerhande ‘eisen’. Zo’n sufferd geef je een enorme schop onder z’n kont en een lunchpakket voor onderweg.

Wilders wordt anders bejegend

Excuus-eiser Yasser F. alias Jesse Klaver. Foto: Flickr

Hoe anders is de sfeer in pers en politiek wanneer PVV-leider Wilders de veiligheidsadviseur van de VVD benoemt; een veroordeelde terroriste van de Hofstadgroep. Wilders, die al decennialang met de dood wordt bedreigd door moslims uit binnen- en buitenland, vertelde in de Kamer dat hij zich weinig comfortabel voelt bij de gedachte voortdurend islamitische fundamentalisten tegen het lijf te kunnen lopen in de parlementsgebouwen. Zijn collega’s eisten in de Kamer, verbijsterend genoeg, onmiddellijk excuses voor die opmerkingen.

Wilders fulmineerde in de Kamer over de Kamerleden Fonda Sahla (D66) en Kauthar Bouchallikht (GL), beide dragers van een hoofddoek. Die dragen zij kennelijk om te benadrukken dat zij de islamitische religie aanhangen en dat is precies de gemeenschap die veroorzaakt dat Wilders dag en nacht beveiligd moet worden. Als die dreiging niet serieus te nemen zou zijn, zoals een schreeuwende gek met een fakkel, dan kon Wilders gewoon nog zelf de boodschappen doen, zij het in enig ongemak. Maar Wilders heeft inmiddels al geen idee meer hoe een winkel er uitziet; de beveiliging duurt namelijk al zo’n jaar of 17.

Gewapende moslima

Soumaya S. (afb: VVD)

De zuster van Fonda Sahla is Soumaya Sahla. Op 22 juni 2005 werd deze toen 22-jarige Soumaya gearresteerd op het Station Lelylaan in Amsterdam, toen ze zich met haar man en de Nederlandse moslima Martine van den O. in een auto bevond. Beide vrouwen waren geheel in het zwart gesluierd. In de kofferbak van de auto bevond zich ook een automatisch wapen. Soumaya werd gearresteerd op verdenking van verboden wapenbezit en verdenking van terroristische activiteiten. Zij zou hebben geprobeerd om via haar zus, die in een apotheek in Den Haag werkt, de privé-adressen te achterhalen van verschillende politici. Dat zou zijn gebleken uit een telefoongesprek dat is afgeluisterd door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Soumaya ontkende de beschuldiging en ook haar zus verklaarde de adressen nooit gegeven te hebben. Ook verklaarde Soumaya niets geweten te hebben van het machinepistool in de kofferbak van de auto. Op 18 oktober 2005 werd Soumaya veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk voor verboden wapenbezit. De beschuldiging van terroristische activiteiten werd door de rechtbank afgewezen.

Op 5 september 2006 werd Soumaya Sahla weer gearresteerd op verdenking van verboden wapenbezit. In een gemeenschappelijke kelderruimte van Haagse portiekwoningen is een tas met wapens gevonden. Soumaya logeerde in één van die woningen bij haar vriendin Sarah Chentouf en werd op 7 september voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op 1 december veroordeelde de rechtbank haar tot drie jaar cel wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag. Ook moest zij nog de drie maanden voorwaardelijk uitzitten die ze kreeg tijdens haar vorige proces. Ze was namelijk opgepakt binnen haar proeftijd. Op 2 oktober 2008 kreeg ze in hoger beroep voor deze zaak 4 jaar cel opgelegd. De uitspraak van het hof in Den Haag van oktober 2008 werd door de Hoge Raad in november 2011 in cassatie vernietigd en werd de zaak terugverwezen naar het hof in Amsterdam.

VVD

Soumaya Sahla is tegenwoordig VVD-lid en adviseert de partij omtrent het vraagstuk van de ‘internationale veiligheid’. Volgens de VVD is Soumaya Sahla inmiddels volledig gederadicaliseerd. Momenteel is zij bezig met een promotieonderzoek aan de Universiteit van Leiden onder begeleiding van prof. dr. Cliteur. Alles bij elkaar genomen zou dat voldoende bewijs zijn voor haar deradicalisatie. Zij adviseert in die functie dus ook VVD-Kamerlid Ulysse Ellian. Ellian is de zoon van Afshin Ellian, die met Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali door de Hofstadgroep als de drie grootste vijanden werden gezien. Deze zoon zal zich eveneens niet erg op zijn gemak voelen, zeker in het licht van zijn uitspraak: “De Hofstadgroep heeft diverse levens ingrijpend veranderd. Ik kan daarover meepraten. Dat Jason verantwoordelijkheid neemt voor zijn acties is klasse. Van Soumaya heb ik het nemen van die verantwoordelijkheid in het openbaar nooit gezien. En meer ga ik er niet over zeggen.”
.


.

Inmiddels lijkt het er sterk op dat de hele tent hier vol zit met moslims – ze duiken immers overal op ineens – en dat we nog verplicht worden ook, om dat allemaal heel vreedzaam en fijn te vinden. Dat zal wel een gevalletje ‘godsdienstvrijheid’ zijn denk ik, maar als leden van die club om de haverklap met wapens worden opgepakt of argeloze burgers overhoop steken, dan wordt het warempel tijd om wat extra treinen richting het oosten in te plannen dunkt mij. Een motorclub die hetzelfde flikt wordt ook verboden.

In de praktijk komt het er ook nog op neer dat politici die niet dienstbaar aan, of nuttig zijn voor het kartel, hun  leven binnen en buiten de Kamer niet meer veilig zijn. Mede door toedoen van terroristen, maar vooral ook door toedoen van de kartelpolitici die weigeren de realiteit onder ogen te zien. Dat werd al duidelijk rond Fortuyn. Iedere politicus die nu een grote mond opentrekt als Wilders de vinger op een paar zere plekken legt en vervolgens weer keurig meeheult met de meute als freule Kaag zanikt over een schreeuwende gek, is schuldig aan de hetzes tegen Wilders, Baudet en Omtzigt.

Dat Kaag een moslima is weten we: wie nog meer? Wie is nog meer dienstbaar aan dat inmiddels bedenkelijke spul?

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld