Volgens demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) is het terecht dat er een directe link wordt gelegd tussen de uitspraken die zijn gedaan door Forum voor Democratie en politici die worden bedreigd.

Door: Ton Nijhof

Dat liet De Jonge donderdag weten in een interview met het AD en BNR. “We kennen allemaal de woorden die ze kiezen en zien allemaal de politieke praxis van deze partij. Ik denk dat het verband dan niet moeilijk te leggen is”, meent De Jonge. Naast de vrijwel onbegrensde kennis van de volksgezondheid heeft deze (demissionaire) minister van VWS dus ook nog eens kwaliteiten die passen bij het betere recherchewerk. Zoals vele onderwijzers mag ook deze onderwijzer van boven eerst wel wat wijzer worden. Dat geldt overigens ook voor CU-voorman Segers, die op het sociale platform Twitter schreef: “Als je keer op keer het gif van ‘verzet’, ‘tribunalen’ en ‘opsluiting van je politieke tegenstanders’ zaait, dan is het dit soort intimidatie en bedreiging dat je oogst. Tegen iedereen met een zwak voor FvD zou ik willen zeggen: word wakker”.

Wat Segers kennelijk niet wist was dat de bedreigende situatie voor de deur van Sigrid Kaag (D66), werd uitgevoerd door de godsdienstwaanzinnige Max van den Berg; een geloofsgenoot van Segers zelf dus.

Politici zoals Baudet en Wilders worden al bedreigd vanaf het moment dat zij de politiek betraden. Evenals Fortuyn overkwam, moeten zij dagelijks vrezen voor hun leven. De redenen van de bedreigingen en ook de tragische dood van Fortuyn, werden kundig ingeleid door politieke kopstukken van wat met name Baudet “de Kartelpartijen” noemt en waar De Jonge en Segers thans deel van uitmaken. Wilders overigens, was vandaag aanwezig op de publieke tribune bij een rechtszaak tegen 8 van zijn bedreigers: ook deze jongeren zijn godsdienstwaanzinnig, maar dan van moslimse oorsprong. Zullen we dat politici van CU en CDA dan maar kwalijk nemen en ook zonder de gewelddadige dood van Fortuyn te vergeten?

Een opvallend kenmerk van eerder Fortuyn en nu Wilders/Baudet is, dat zij in tegenstelling tot de heersende politici, de oorzaken van sociaal en maatschappelijk ongemak in de samenleving feilloos benoemen en er de oorzaak bij aan weten te wijzen. En dat zijn in veel geval de politici en ambtelijke toppen, die met verkeerde analyses, totaal verkeerde beslissingen nemen waar de bevolking nog meer hinder van ondervindt dan van alcohol, sigaretten of benzine. (om maar eens wat te noemen)

Als politici erin slagen om de koers die het volk voorstaat om te zetten in praktijk, dan wordt er niemand bedreigd. Zo simpel is het.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld