Dit hoofdstuk is een brief die Sid Lukkassen ontving. Hier volgt een fragment:

“Ik heb je boek gelezen Sid – ik weet dat je zelf onderschrijft dat dit niet alleen vanuit links komt. Het woord ‘links’ is wat wij realisten graag onderling gebruiken als stok om de hond te slaan.

Commercie is dé onderdrukker: de markt is de dictator. Democratie bestaat niet meer sinds alle democratieën zijn onderworpen aan de markt – zie Griekenland. Hoewel het natuurlijk zo is dat juist de Griekse overheden zich schuldig maakten aan excessieve leningen, onder andere om stemmen te ronselen. In ieder geval is onze zogenaamde vrijheid, onze zelfbeschikking al afgenomen: we zijn gewoon te cognitief dissonant om dit toe te geven…

Met cognitieve dissonantie bedoel ik dat hoe meer de haat en onvrede groeien, hoe meer dat de publieke mediakanalen burgers bombarderen met blijmoedig tsjakka-optimisme om dat te compenseren. Het nieuwe, activistische geloof in het behoud van een vrij, blij, vredig en divers Europa staat steeds meer in een wanverhouding ten opzichte van de feiten: onrustige wijken, terreurdreiging, groeiend antisemitisme, overbevolking, een stuurloze EU, onbehagen rond Trump, steeds meer islam in de publieke ruimte en het algehele gevoel dat Nederland zijn identiteit verliest. Een Europa waarin mensen zich niet meer thuis voelen.”

Op 8 december wordt het boek gepresenteerd, wees erbij, vraag Sid het hemd van het
lijf en borrel je suf!

(en lees thuis de rest van het boek uiteraard)

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld