Beste Jan,

Als er slechts één reden zou zijn om TPO (The Post Online) dagelijks te lezen dan is dat voor mij jouw dagelijkse ‘Briefje van Jan’. Jij bent, althans volgens mij (maar wie ben ik nu eigenlijk), een fenomenaal schrijver die de beperkte ruimte van zo’n 400 tot 600 worden verbluffend mooi benut om iemand volledig onderuit te schoffelen. Niet van achteren, maar recht voor de raap zoals het hoort.

Vanmorgen kreeg Thierry Baudet van jou een briefje, maar dat briefje ging bij nader inzien over Sid Lukkassen die van dezelfde politieke motorclub of sekte is. Mij boeien die politieke clubs toch al niet, want tegen de tijd dat de stembussen sluiten, flikkeren ze allemaal het verkiezingsprogramma als eerste in de haard en kruipen ze bij elkaar in bed om eens even lekker aan elkaar te snuffelen. Op die manier krijgen we plotseling de slappe snikkel van belastingreductie voor Multinationals in de muil en dan toch weer niet, mits dat ingeruild wordt de fiere staander van biomassacentrales. Kennelijk omdat die beter stinken voor het milieu en weer andere klaplopers subsidiecentjes over de longen kan laten inhaleren. Kortom: dat stemmen, dat feest van de democratie begint een steeds zinlozer exercitie te worden en lijkt meer bedoeld om steeds dezelfde clubjes bij de schatkist neer te zetten. En sinds Fortuyn horizontaal werd geknald zijn ze heel secuur geworden in dat kunstje.

Zo komen er politici in de Tweede Kamer voor wie je eigenlijk weer een ‘punt 50’ bij de Kazerne wilt ophalen.

En als zo’n zinloze figuur het veld heeft geruimd met een gratis Canadese neukhut krijg je een haperende 33-toerenplaat terug die op eigen kracht niet eens de kiesdeler haalt (4903 stemmen) en nog partijlijer wordt ook. En niet lang daarna heeft die vorige wandelende erectie weer een baantje van wonder en geweld onder het genot van grote hoeveelheden lalala-geld. Weet je Jan, dat zijn de momenten dat ik, als ik al dat gelazer krijg voorgeschoteld, gewoon zit te fantaseren over de Waalsdorpervlakte, Westerbork of de processen van Neurenberg. En dat is niet alleen ondeugend, dat is vreselijk stom en idioot maar ik kan er niks aan doen.

Nu ken ik Sid Lukkassen en geloof het of niet: hij kent mij ook. Ik ben namelijk de voorzittende eindbaas van de stichting. Dus niet de ‘gestichting’, maar gewoon stichting. En nu wil het geval dat ik in 2016 met veel Grolsch achter de kiezen hardop heb gezegd…. Enfin, je snapt hem al.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld