Wat Obama en Clinton mochten, mag Trump niet. Dat is in het kort de deugdynamiek die rondom Donald Trump geldt. Immigratie stoppen? Obama mag zich daar fel over uitspreken, Trump niet. Oorlog voeren? Obama doodde honderden met drones waar niemand ophef over maakte; toen Trump ingreep in Syrië zou WO3 uitbreken.

Het meest recente voorbeeld is de ophef rond het vastzetbeleid van kinderen die illegaal de Amerikaanse grens oversteken. Ze worden hierbij gescheiden van hun ouders en in kooien vastgezet. De deugroepers wisten niet hoe snel ze hier ophef over moesten maken. Vergelijkingen met concentratiekampen werden snel gemaakt. Ook werd er gesproken over “vluchtelingen”, alsof mensen die uit Mexico komen oorlogsgebied ontvluchten.

Dit, beste lezer, in deugdynamiek in optima forma. Bekend Amerika (en Nederland) wist niet hoe snel ze moesten virtue signallen hoe erg dit allemaal niet is. Echter, als je ze vraagt zelf een “vluchteling” in huis op te nemen geeft niemand thuis. Mensen die illegaal de grens oversteken zijn criminelen, en elke crimineel wordt van zijn familie gescheiden en opgesloten. Over details kan wellicht getwist worden, maar het is onbegrijpelijk waarom dit zoveel selectieve verontwaardiging oproept, zeker als het om wetten gaat die onder heerschappij van de democraten al effectief waren.

Toch heeft Donald Trump ingebonden; hij zal families niet meer scheiden. Maar zijn immigratiebeleid zal streng zijn; hij wil niet de problemen krijgen die Europa op dit moment ervaart. Wellicht dat dit inbinden voor hem een kleine maatregel is met groot emotioneel effect. Maar met de ratio heeft het weinig te maken.

U ziet dat onze democratie steeds meer wordt geregeerd door deug- en mediadynamiek, en minder met ratio en boerenverstand. Dit toont eens temeer aan waarom de noodzaak van De Nieuwe Kerk zo groot is. Steun daarom mijn project, en kom naar de crowdfunding!

 

Doneer hier:

https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1

Lees meer:

http://politiek.tpo.nl/2016/11/17/trumps-overwinning-is-failliet-media/

http://politiek.tpo.nl/2017/08/30/social-justice-warrior-activisme-is-anglo-protestants-fenomeen/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld