Recentelijk was het weer raak, de koers van bitcoin ging weer flink onderuit. Dit gebeurde nadat hackers inbraken bij handelsplatform Coinrail en zo’n 40 miljoen dollar aan altcoins buit maakten. Dat de bitcoinkoers volatiel is, weten we. Desondanks heeft de technologie achter bitcoin, blockchain, ons veel te bieden en lijken cryptocurrencies een aangewezen middel om het bijdrukken van valuta door overheden te beteugelen.

Steve Bannon heeft een “aardig belang” in cryptocurrencies en liet recentelijk doorschijnen dat hij gesprekken heeft gehad met verschillende beleggers in cryptomunten en hedgefondsen. Bannon ziet cryptocurrencies als revolutionair en als een manier om de macht terug te krijgen van centrale autoriteiten. Bannon heeft plannen om met een eigen cryptocurrency te komen, de “deplorable coin”. Met deze munt wil Bannon de achterban van Trump de mogelijkheid bieden om zich af te zetten tegen de bank-elite.

Bannon is niet onbekend met het doen van investeringen in virtuele valuta. In het boek ‘Devil’s Bargain’ van Joshua Green is te lezen dat Bannon eerder 60 miljoen dollar bij onder andere Goldman Sachs wist los te krijgen ter investering in de praktijk van gold farming in World of Warcraft.

Of de “deplorable coin” er gaat komen en of het een succes wordt, zal de tijd leren. Wat zeker is, is dat  De blockchaintechnologie tot gevolg heeft dat het financiële stelsel verandert.

Sid Lukkassen schreef in januari 2018 over crypto:

http://biz.tpo.nl/2018/01/03/waarom-2018-jaar-cryptocurrencies-wordt/

Doneer hier:

https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld