Dit is een bijdrage van Frits Bosch

George Floyd is vermoord en opeens lijkt het of iedereen discrimineert en racistisch is, behalve de slachtoffers. Er wordt met de vinger gewezen naar Belastingdienst, werkgevers, woningen, zorginstellingen en natuurlijk…. de politie. 

Deze delen van ons institutionele apparaat die met meest direct in contact treden met burgers, zitten in de hoek waar de klappen vallen. Al sinds jaar en dag verwelkomen ‘wij’ gemiddeld 100.000 mensen per jaar uit het buitenland. De ervaring leert ons inmiddels dat ze niet allemaal tot ons komen om ons land vooruit te helpen. Op alle mogelijke manieren wijken ze af van wat we in Nederland gewend waren als de gemiddelde brave burger, in Duitsland “Otto Normalverbraucher” genoemd. Ons institutionele apparaat moet er maar mee zien te dealen. Ons gehele institutionele apparaat staat erdoor onder een enorme druk. Maar impliciet wordt tegen ze gezegd “zoek het maar uit”. Er is geen enkele clementie en begrip. Stank voor dank krijgen ze: uitgescholden “discriminatie, racisten’! Ik ken een politieagent: niet te geloven wat hij allemaal naar z’n hoofd krijgt, letterlijk en figuurlijk. Wat een genot om in deze sectoren ambtenaar te zijn! Ik bewonder hun olifantenhuid.

Maar wat we niet weten…

“Politie moet discriminatie aanpakken” meent ombudsfunctionaris Letty Demmers als reactie op de dood van George Floyd, dus wil ze dat ook onze politie discriminatie tegengaat. Ik raad Demmers aan te zien op Youtube “How Anti Racism Hurts Black People”, van donkere docent dr. John Hamilton McWhorter, juni 2020: “blanken en zwarte kinderen en volwassenen worden op straat op de exact dezelfde manier doodgeschoten. Er is een tendens in de media om een rapportage te maken over zwarten die onterecht zijn gedood door de politie. Maar wat we niet weten is dat er voor ieder van die gevallen een witte teenager op zeer vergelijkbare wijze gedood is. Men meent ten onrechte dat politieagenten vooral zwarten doodt vanwege een raciale ‘bias’. De veronderstelling is dat een wit persoon eenvoudig met een vergrijp zou wegkomen, maar dit wordt niet door de feiten bevestigd. Data spreken een ander verhaal.” Hoe hypocriet is Demmers!

Steun onze politie

De Nederlandse politie wordt er veelvuldig van beschuldigd etnisch te profileren. Is dat juist? Ja en nee. De politie houdt meer personen van kleur staande dan blanken. Dat is correct. Ze houden vooral jongelingen staande in een extreem dure auto. De dure auto is veelal verkregen uit de drugshandel. Dat staande houden is inderdaad etnisch profileren te noemen. De Culturele Wasstraat moet voor beide partijen gelden: voor de politie en voor slachtoffers. Er moet begrip komen van beide kanten. Het is de taak van de politie de bevolking te beschermen. De politie noemt de pakkans van vooral gekleurde jongelingen in een extreem dure auto hoog. Drugscriminaliteit tiert welig in ons land. Stel dat niet-westerlingen van kleur zich voorbeeldig zouden gedragen en het zouden jonge Canadezen zijn in extreem dure auto’s rijden. Men verdenkt deze Canadezen in de fout te gaan, dan zou men Canadezen ‘pakken’. Zou links daar boos over zijn? Ik denk het niet. Ze zouden het heel terecht vinden. Goed zo, politie! Of, stel dat het horeca ondernemers zijn, dan gaan ze achter horeca ondernemers aan. Dan hoor je niemand over ‘racisme’ en ‘etnisch profileren’. Het gaat de politie dus om de ‘pakkans’ van foutief gedrag, niet om een specifieke bevolkingsgroep qua afkomst achterna te zitten.

Politieagenten zijn niet systematisch racistisch. Men verwart oorzaak en gevolg. Per 1 verdachte Nederlander, zijn er: 5 Marokkanen; of 6 Antillianen/Arubanen; of 4 Surinamers; of 3 Turken. Niet-Westerse groepen zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Kijk daarvan niet weg. Onze ordehandhavers doen onder extreem zware omstandigheden hun werk. Helaas hebben wij een premier die hen niet weet te ondersteunen. Hij laat het zich aanleunen dat onze politie etnisch zou profileren. Ondersteun onze politie!

——————–

Frits Bosch is auteur van “Waarom haten ze ons eigenlijk”, “Wereld op een keerpunt”, “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld