23 mei mogen we weer naar de stembus, ditmaal voor het Europees Parlement. Sid Lukkassen ging hierover in gesprek met de lijsttrekker van de Europese kandidaat voor Forum voor Democratie, Derk Jan Eppink. Het gesprek gaat voornamelijk om de geleidelijke overgang naar een Europese superstaat die we de laatste jaren slaafs hebben aanschouwd.

Het is zelfs zo erg geworden dat de EU-elite durft te spreken over ‘Europese soevereiniteit’, alsof de EU al een volwaardige staat zou zijn (en daarbij naar goed federalistisch gebruik de termen ‘EU’ en ‘Europa’ inwisselbaar hanteren). De komende verkiezingen zijn uitermate belangrijk, toch zijn veel mensen die kritisch zijn op de EU geneigd om deze verkiezingen te laten schieten. Wat mij betreft is dit een slecht idee. Ook al heeft het Europees Parlement een bijna te verwaarlozen machtsstatus – ik zie liever toch liever een grote fractie van EU-critici en EU-hervormers dan alleen maar jaknikkende Euro-Evangelisten.

Kortom dit gesprek is uitermate interessant en het te beluisteren zeker waard, beide heren tonen met tal van voorbeelden aan dat de noodzaak voor een groter kritisch geluid binnen het Europees Parlement hard nodig is. Immers kunnen we de Europese instituties alleen van binnenuit veranderen, blaffen vanaf de zijlijn gaat weinig doen.

Komend weekend – zondag 12 mei – organiseert Het Metis Genootschap een evenement in het teken van de Europese verkiezingen waar Derk Jan Eppink spreekt. Mocht u in de gelegenheid zijn dan is dit zeker het overwegen waard om te komen kijken.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld