Yernaz is groot fan van kapitalisme en Ayn Rand. Naast het feit dat Yernaz geen kans laat liggen om kapitalisme te promoten, kennen we hem ook van Forum voor Democratie. Echter, door het totaal opgeklopte Yernaz-gate, waarin Femke Halsema het voor elkaar kreeg de rassenhaat flink aan te wakkeren, werd zijn positie op dat moment onhoudbaar.

In de nieuwe aflevering vertelt Yernaz de andere kant van het kapitalisme verhaal. Er gaat namelijk geen dag voorbij of we lezen in de krant of op het internet dat het kapitalisme de bron van al het kwaad en slechtheid is. Dit is simpelweg niet waar volgens Yernaz, die dan ook ver durft te gaan om zijn kapitalistische standpunten te verdedigen. Volgens Yernaz kennen we sowieso geen zuiver kapitalisme binnen de EU – de continue beïnvloeding van overheden in de vrije markt zorgt er eerder voor dat we leven in corporatisme of een vorm van quasi-staatskapitalisme (of socialisme voor de bovenklasse).

Waar zijn de kapitalisten in Nederland?

Volgens Yernaz ontbreekt het aan een economisch rechts geluid in Nederland. Zeker, cultureel rechts wordt gelukkig steeds groter en dominanter – maar daadwerkelijke kapitalisten hebben we nauwelijks. Mensen die de morele juistheid van het kapitalisme durven te verdedigen zijn er nauwelijks, op enkele politici, individuen en de Libertarische Partij na.

In de nieuwe aflevering van de DNZ-podcast komt dus een ander geluid over kapitalisme aan bod. Ook bespreken we enkele interessante schrijvers/intellectuelen zoals Thomas Sowell, Ludwig von Mises en Ayn Rand.

De podcast is nu te beluisteren op SoundCloud: klik hier.

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld