Het is al een week geleden dat ik het interview van Sven Kockelmann met Alexander Pechtold hoorde, bij het Radio1 programma 1 op 1, maar wat eens gehoord is kan niet meer onthoord worden. De ontzetting en de zorgen over de woorden van Pechtold laten me niet meer los.

Ik citeer:

“Ja, het woord is altijd omstreden maar ik denk dat het verstandig is dat integratie van onze defensie beter gaat. Als je ziet welke euro’s wij uitgeven aan defensie en bijvoorbeeld vergelijkt met de Verenigde Staten, dan zie je dat zij veel meer waar voor hun geld krijgen, omdat wij nogal inefficiënt inkopen, omdat we allemaal verschillende systemen hebben. Dus daar zit winst, maar uiteinelijk denk ik ook dat wat Macron nu zegt: zorg ook dat je een Europese interventiemacht hebt heel belangrijk is want om ons heen is het onrustig. Meneer Putin, de voormalige Oostbloklanden, de landen die er nog tussen liggen, Syrië, Noord-Afrika. Kortom, Europa zal ook op het gebied, niet alleen grensbewaking als het om vluchtelingenstromen, maar ook als het gaat om in te kunnen grijpen als het onrustig is, samen moeten werken.”

We zouden een Europees leger nodig hebben om ons te beschermen tegen Putin? Wat doet ‘meneer’ Putin eigenlijk precies waartegen we beschermd moeten worden? Kan meneer Pechtold mij dat uitleggen?

We zouden een Europees leger nodig hebben omdat er onrust heerst in landen als Polen, Italië en Hongarije etcetera, landen met een EU-kritische mening? Welke onrusten bedoelt meneer Pechtold dan? Heeft hij het hier over onrusten of wordt hij er onrustig van dat er landen zijn die binnen de EU hun eigen koers willen blijven varen?

Dienen we beschermd te worden tegen onrusten door grote groepen Turken in Rotterdam? Onrusten door groepen vernielzuchtige Marokkanen in Amsterdam of Den Haag? Onrusten in Nantes? Onrusten in Catalonië? Of doelt meneer Pechtold op een ander soort onrusten, een vorm van onrust die ieder weldenkend mens ziet aankomen maar waar niet over gesproken mag worden; een volkopstand van gewone Europeanen die het zat zijn om overspoeld te worden met economische vluchtelingen van Islamitische persuasie, zonder uitzicht op werk en dus volledig afhankelijk van onze verzorgingsstaten, ten koste van de autochtone bevolking? Doelt meneer Pechtold op de gewone burger die in verzet zal komen tegen de megalomane, ongekozen dictators in de EU, mensen met een andere mening dan meneer Pechtold? Wil meneer Pechtold, en andere EU leiders met hem, kunnen optreden tegen het eigen volk om de val van de EU te voorkomen!?

Moeten we ons werkelijk zorgen gaan maken dat we binnenkort opgepakt en opgesloten kunnen worden met als enig ‘misdrijf’ een onwelgevallige mening?

Meneer Pechtold vindt het geen probleem als zo’n leger onder een ongekozen Europese minister van Defensie gaat vallen. Denkt meneer Pechtold dat beslissingen over de inzet van dat Europese leger in goed overleg met alle lidstaten gaat gebeuren of vindt meneer Pechtold juist dat niet zo belangrijk?

Het is wel duidelijk dat meneer Pechtold dit niet allemaal zelf verzonnen heeft. Er wordt dus in Brussel daadwerkelijk overleg gepleegd over dit soort zaken, achter onze ruggen om.

Waarom heeft de doorgaans kritische interviewer Sven Kockelmans deze vragen niet gesteld? Was er vooraf afgesproken dat er geen kritische vragen gesteld zouden worden?

De zorgen van de bevolking over een Europees leger lijkt meneer Pechtold in ieder geval niet serieus te nemen:

“Alleen dat woord ‘Europees leger’ daar merk ik altijd van dat in de conservatieve kant van Nederland altijd men direct in de gordijnen schiet. Ja, daarom, dus dan noemen we het anders maar dan doen we die integratie toch.”

Doodeng!

 

Klik hier om de gehele uitzending van 29 juni 2018 terug te luisteren.

Het bewuste fragment vindt u van minuut 6:10 tot minuut 7:50.

 

Lees verder:

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/column-sid-lukkassen-de-media-versus-de-representatieve-democratie/

Lees ook:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-cafeavond-verhalen-uit-de-samenleving-47764947243?aff=efbeventtix

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld