De risicoanalyse van het Pentagon is onheilspellend. Het Amerikaanse ministerie van Defensie gaat er, op basis van informatie van geheime diensten, vanuit dat Islamitische Staat (IS) over een half jaar kan toeslaan op Amerikaans grondgebied.
Door: Ton Nijhof

“En als ze het kunnen, zullen ze het ook doen”, bevestigt Colin Kahl, onderminister van het Pentagon tegenover het Congres. Deze aanname is ook verontrustend voor Europa: als Islamitische Staat in de VS kan toeslaan, kan dat ook op het Europese continent. “Zowel Isis-K (Islamitische Staat Khorasan, de Afghaanse tak, red.) als al-Qaeda werken aan operaties in het Westen, waaronder de Verenigde Staten, maar ze zijn er nog niet klaar voor”, aldus Kahl. “Over zes tot twaalf maanden zijn ze dat wel.”

Afb: pixabay

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat de leveranciers van het gedachtegoed waarop bedenkelijke clubs als IS en de Taliban zich baseren, nog steeds vrijelijk in onze landen kunnen opereren onder de vlag van ‘godsdienstvrijheid’. Ik begrijp alle argumenten dat ‘niet iedereen hetzelfde is’, maar vergeet ook niet dat zich onder de hier opgegroeide moslimjeugd een aanzienlijke hoeveelheid jongeren bevindt die groepringen als IS en Taliban (plus nog ontelbare andere terroristische islamitische groeperingen) bejubelen als filmsterren. Na de aanslagen in 2001 in de VS stonden in talloze steden dergelijke jongelui openlijk op straat te dansen.

Het besef dat we hier met z’n allen een vijfde colonne hebben die van onze Westerse maatschappijen niets moeten hebben en dat niet op de lagere school leren, maar in de moskee, dringt kennelijk nog onvoldoende door. Het feit dat Joden in Nederland hun kinderen tegenwoordig naar zwaar beveiligde scholen brengen, is ook nog niet een kwartje wat meteen valt. Liever kijken we naar iemand die de huidige tweedeling in de maatschappij aan de orde stelt en dat vervolgens in verband brengt met de donkerste periode in de jongste wereldgeschiedenis, om vervolgens compleet los te gaan.

Het gevaar van extremisme en aanslagen komt niet rechtstreeks uit Mekka of Medina, maar de naargeestige en bekrompen ideologie die het geweld losmaakt komt dat wel. Dat moslims dat zelf (nog) niet in kunnen zien, mag niet betekenen dat we in het kader van hun vrijheid onszelf veiligheid en vrijheid ontzeggen.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld