Het coronavirus blijft de gemoederen bezighouden in ons land en ook daarbuiten. De één vermoedt een episch falende regeringsploeg, de ander denkt aan een vooropgezet plan om een ‘wereldheerschappij’ te vestigen. Daders: Rutte, Gates, Soros…. Enfin: vul maar in. Maar kijk eens naar de Chinese cijfers:

Afb: Wikipedia (28-9-2020)

Volgens de officiële cijfers houden de cijfers in China gelijke tred met…. Nederland! Nu kan de moderne Chinese overheid nog harder liegen dan onder Mao en er gaan dan ook geluiden dat het cijfer met vier vermenigvuldigd moet worden. Dat zou best eens kunnen, maar dat betekent dat we ook de meest recente cijfers met vier moeten vermenigvuldigen. Boven de 100 per dag komen ze dan nog steeds niet en dat zijn cijfers waarover we in Nederland slechts kunnen dromen. In heel China minder nieuwe gevallen dan in Nederland; dat hele Chinese RIVM moet wel bestaan uit genieën.

Gissen

Een beetje gissen naar de oorzaak is gelijk aan kwakzalverij, maar dat de oorspronkelijke plaats waar het virus is uitgebroken (Wuhan, de hoofdstad van de provincie Hubei) momenteel minder slachtoffers scoort, doet vermoeden dat er iets mis is met de informatievoorziening – of de Chinezen kennen het virus veel beter dan wij. En als dat virus uit een geheim (militair?) laboratorium zou komen (zoals boze tongen beweren), dan is daar vlot beeld bij te vormen. Verdacht is het allemaal in ieder geval wel.

Onze regering kent in ieder geval geen sterk optreden. Je vanaf het begin verschuilen achter ‘deskundigen’ van het RIVM kan nu niet direct als een daadkrachtige vorm van leidinggeven worden gezien. Het is nogal lafjes eigenlijk. Eerst zouden mondkapjes ‘absoluut niet veilig zijn’ en daarna blijkt dat ambtenaren van Volksgezondheid op die frase aandrongen omdat er te weinig mondkapjes waren. Geen mondkapjes, geen testen, geen IC-bedden… Wat hebben we nog meer niet? (Redactie: Defensie heeft geen kogels, schoenen en jassen genoeg en de marine alleen nog kano’s.)

Testbeleid

“Het testbeleid is niet het probleem, ons gedrag is het probleem” liet RIVM chef Jaap van Dissel weten in Trouw. Dat is raar. Door ons ‘gedrag’ verdween het virus eerst uit beeld en als het virus weer opduikt – tegelijk met griep en verkoudheid – dan is ons gedrag kennelijk veranderd? Als het waar zou zijn wat Van Dissel beweerde, dan zouden er in voetbalstadions evenveel nieuwe slachtoffers per 100 aanwezigen moeten worden geteld als in een café. Dat lijkt niet het geval. Het grootste verschil tussen voetbalstadion en een café zijn buitenlucht (stadion) en binnenlucht (café). Maar zolang Maurice de Hond dat standpunt beargumenteerd verdedigt wil men er kennelijk niet aan.

Alles bij elkaar beginnen mensen overal spoken te zien en achter iedere boom een wereldveroveraar. De gemeenschappelijke deler is dat de regering in rap tempo het vertrouwen van de burger verliest, met dank aan het RIVM.

Electorale gevolgen

Als PVV en FvD in de Kamer vasthouden aan het gebruik maken van onweerlegbare feiten zoals Baudet (“Voorzitter, ik vraag aan de premier of hij op de hoogte is van de mortaliteitscijfers omtrent COVID-19”) en Wilders (“We verliezen onze rechtsstaat, de ‘trias politica’ in heel hoog tempo”) dan kan een min of meer angstige regering het moeilijk lang volhouden. In een democratie tenminste. Daar heeft het publiek immers de feiten bij de hand en dan wordt duidelijk voor de mensen waarop zij zouden moeten stemmen op 21 maart 2021.

De kwesties milieu, de import van landverhuizers en de EU lijken van de voorgrond te verdwijnen en dat is precies wat het ons-kent-ons gezelschap van het partijkartel graag wil. Daarom denk ik dat het virus-risico amechtig wordt uitgemolken om dat zo te houden.

Niet intrappen, gewoon eruit trappen.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld