Percolator stuitte vandaag op een tijdschrift met daarin een belangrijke ontdekking: wat blijkt, Boreale mensen zijn het meest gelukkig en het minst ongelukkig!

Dit is een belangrijke wetenschappelijke doorbraak. Lang werd namelijk aangenomen dat Boreale mensen juist minder gelukkig zouden zijn. In de streken waar het noorderlicht, bekend als Aurora Borealis, voorkomt, is er namelijk weinig zonlicht, en zijn de dagen kort. Doordat de inwoners van deze noordelijke gebieden jaarlijks minder worden blootgesteld aan zonlicht, maken zij minder gelukshormonen aan.

Maar nu weten we dat het toch anders ligt! Uiteraard zijn er nog altijd uitzonderingen: het hogere geluksniveau is volgens Percolator “een gemiddelde, alle aspecten meegewogen”. De publicatie over de geluksgegevens is gebaseerd op het onderzoek van Meik Wiking, bekend van de bestseller The Little Book of Hygge (2016). Wiking is verbonden aan het Research Happiness Institute in Copenhagen.

Help mij tegen de stroom te roeien! Steun mijn werk tegen de gure wind van de politieke correctheid! Incidentele donaties zijn prachtig, maar maak dit werk toekomstbestendig via BackMe!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld