De aangekondigde komst van huidig Eurocommissaris Frans Timmermans wordt in linkse kringen gevierd als de terugkeer van de Messias. Het is echter aannemelijker dat de elitaire en ronduit vervelende kwal Timmermans het links-communistische blok tot de grond toe afbreekt.

Door: Ton Nijhof

 

Tja, het is wat he, 62? Maar ik beloof u één ding: ik zal in de campagne geen misbruik maken van het feit dat sommige van mijn concurrenten heel jong zijn en zeer onervaren.” Dat líjkt niet alleen een humorvolle frase; dat ìs een humorvolle frase uitgesproken door Frans Timmermans in 2023. Alleen: die uitspraak is rechtstreeks gejat uit het oeuvre van voormalig Amerikaans president Ronald Reagan.

.
De destijds door alles wat links was verguisde Reagan was overigens niet alleen de beste president die de VS in hun geschiedenis hebben gehad, maar ook een man wiens humor compleet legendarisch was, integenstelling tot de figuur Timmermans. Wie alle grappen en grollen van Reagan nog eens wil terug zien, kan – net als Frans Timmermans – even een kijkje nemen op het onvolprezen Youtube voor urenlang plezier.

Waar Reagan echter slaagde in het beëindigen van de Koude Oorlog komt Frans Timmermans niet veel verder dan list, leugens en bedrog naast een paar tragische pogingen de wereld ervan te overtuigen dat milieu en klimaat alleen gered kunnen worden met het intellectueel vernuft van ene Frans Timmermans. Net als andere politici heeft Frans Timmermans alleen maar gewerkt als ambtenaar en nog nooit in het particuliere bedrijfsleven. Frans Timmermans heeft dus zelfs geen verstand van ‘wind-tegen’, laat staan van het klimaat. Als het gaat om het verzieken van het klimaat, dan zijn wij bij deze vetklep echter aan het juiste adres.

Cohen

Timmermans maakte furore door toenmalig partijleider Job Cohen een mes in de rug te steken middels het bewust lekken van een kritische email over de politieke koers van de PvdA onder partijleider Cohen en voorzitter Spekman. Daarmee veroorzaakte Timmermans doelbewust onrust in de fractie en de partij, waarop Cohen na enige dagen besloot de vergiftigde sfeer achter zich te laten. De PvdA organiseerde vervolgens nieuwe verkiezingen voor het partijleiderschap, waarvoor Timmermans zich uiteraard ook kandidaat wilde stellen. Hij zag er vanaf omdat het hem duidelijk werd dat zijn smerige streken in de partij eigenlijk niet op prijs werden gesteld. De fractie was nog niet vergeten dat Timmermans in 2010, toen hij gepasseerd werd voor de buitenland-agenda van de fractie, een halfjaar lang weigerde ook maar iets uit te voeren.

Oorlogshitser

In 2012 werd Timmermans, tot opluchting van de PvdA-fractie weggepromoveerd en kwam zomaar op het pluche van Buitenlandse Zaken terecht in vak K. In die functie slaagde Timmermans er razendsnel in om de relatie met Rusland compleet naar de Filistijnen te helpen. Hij gooit nog meer olie op het vuur door eind 2013, als de zogenaamde Euromaidan-protesten in Oekraïne gaande zijn, Kiev te bezoeken en daar te spreken met vertegenwoordigers van de Oekraïense oppositie en regering.

MH17

Op 21 juli 2014 kwam de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in New York samen naar aanleiding van de MH17 vliegramp. Op 17 juli 2014 stortte een Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neer bij het Oost-Oekraïense dorp Hrabove in de oblast Donetsk, nadat het toestel geraakt was door een Russische luchtdoelraket. Rondom Donetsk was op dat moment de Russisch-Oekraïense Oorlog gaande, die mede door de onkundige hulp van Timmermans was ontstaan.

Timmermans gaf een emotionele speech in de VN-vergadering en wist zijn publiek zelfs bijna te overtuigen dat hij erbij zat te huilen. Later werd bekend dat de speech van Timmermans van A tot Z was gelogen en dat hij zich hoogst onzorgvuldig had uitgelaten over de plaatselijke bevolking inzake het bergen van de lichamen; hij beweerde dat het ‘tuig’ de stoffelijke resten uitsluitend onderzocht op waardevolle bezittingen.

EU

Op 2 september 2014 droeg de Nederlandse regering Timmermans voor als kandidaatlid voor de Europese Commissie. Dat was wel een logische stap, want de fratsen van Timmermans in de PvdA Kamerfractie waren nog te vers en waarschijnlijk kon de hele Tweede Kamer deze kwal niet luchten of zien. Dat werd dus een ‘functie elders’. Zijn portefeuille omvatte een “betere regelgeving, interinstitutionele betrekkingen, rechtsstatelijkheid en het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie”.

Ook nooit meer wat van gehoord.

Spitzenkandidat

In aanloop van de Europese Parlementsverkiezingen van 2019 werd Timmermans door de PES (de sociaaldemocratische groepering in het Europese Parlement) gekozen tot “Spitzenkandidat” voor het voorzitterschap van de EU. Vanzelfsprekend werd dat ook een fiasco, want Spitz of geen Spitz: Timmermans had de Visegraad-landen te vaak geschoffeerd en bovendien wilden de christendemocraten geen verknipte communist op die post. Bovendien was er nog een andere chantabele persoon in voorraad: Ursula vonder Leyen.

Green Deal

Op 2 december 2019 begon Timmermans dus maar weer als klimaat-Eurocommissaris. Hij presenteerde in maart 2020 zijn ‘Green deal’, een lijst van hoogdravende plannen om de Europese Unie in 2050 klimaatneutraal te maken. Het enige wapenfeit van Timmermans tot dusver is het uitroepen van de ‘klimaatnoodtoestand’ geweest, maar niemand weet waarom.

Deze Timmermans dus, heeft zich kandidaat gesteld als lijsttrekker voor de lijst GroenLinks/PvdA. Ik denk dat zelfs voormalige PvdA-bewindslieden er nog niet over peinzen om daar op te stemmen en de traditionele PvdA-stemmers ook niet. De Amsterdamse grachtengordel wel, maar dat is het dan wel zo’n beetje. Overigens mag Timmermans best premier worden van Nederland.

Hij kan toch niets, heeft weinig verstand en wil alleen maar graag in de belangstelling staan. Gewoon een misselijk mannetje, laat ‘m maar. Gaat vanzelf onderuit.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld