Het mooie aan De Nieuwe Zuil (DNZ) is dat onze gemeenschap van realisten écht diepte thermometers in alle lagen en standen van de samenleving heeft (zoals ook is beschreven door voormalig GroenLinks Kamerlid Zihni Özdil in de NRC). Hierdoor belanden er prachtige commentaren in de inbox van onze stichting – beschouwingen door wakkere zielen die we nooit teruglezen in de Haagse deugbubbel. Hieronder enige indrukwekkende uitsnedes:

“Sid Lukkassen heeft gelijk: als conservatief, nationalist, realist, mens met gezond verstand, hoe je het ook noemt, sta je machteloos tegen het links-liberale establishment in de instituties – zij het bij de overheid of de grote bedrijven (dat maakt geen verschil meer). Ze zullen zeggen: er is toch vrije meningsuiting, wat klaag je? Maar wat is die vrije meningsuiting waard als je voor een ‘foute’ opmerking ontslagen wordt? Of mediaal gelyncht? Ik ken het gevoel van wanhoop dat Sid en anderen beschrijven: dat het geen zin meer heeft om tegen de links-liberale instituties op te boksen. Ze zullen je vermalen tussen de tandraderen van hun macht!”

Afgeschermde links-elitaire bubbels

“Het maakt echt geen zak uit hoe het volk denkt: het gaat erom hoe de ongekozen elite denkt. De hogere ambtenaren, de burgemeesters, de commissarissen van de Koning. De werkelijke macht ligt allang niet meer bij de kiezer, maar bij de almachtige bureaucratische structuren – de ambtenaren. Dat is niet meer met stemgedrag op te lossen, enkel door een ‘purge’ bij die almacht. Ik word niet goed van die elites die in hun afgeschermde dure communities totaal niet geconfronteerd worden met de ellende van hun beleid. Die kunnen de komende 20 jaar nog wel heerlijk onbekommerd leven.”

Submaatschappij opbouwen

“Sid spreekt altijd over de ‘Nieuwe Zuil’. Begripsmatig begrijp ik wat hij bedoelt – hoe is dit praktisch te verwezenlijken? Kan men in de 21ste eeuw een submaatschappij uitbouwen, zoals de katholieken en de protestanten, met name in Nederland en Vlaanderen, in de 19de eeuw deden? Dat is een kwestie van netwerken, kapitaal, organisatietalent – en vooral van veel motivatie. Ook ik ben van mening dat we ons moeten ingraven om te redden wat er nog te redden valt van overgeleverde waarden, in een ons vijandig gezinde wereld.”

“Eén van de grotere factoren die Links in staat stellen hun doctrine(s) door te duwen ligt zéker in de pers. Hoe dikwijls komen wat rechtsere ideeën aan bod? En op welke manier? Wat is de opiniediversiteit? En ik heb het niet over het aan bod laten komen van één of ander obscure extreemrechtse uitwas. Bijlange niet…

Helaas worden de studenten opgeleid door linkse activisten, door lieden die jaloers zijn op anderen die geslaagd zijn in het leven terwijl zijzelf zijn mislukt. Gevolg: de journalist die te rechts wordt vliegt eruit. Bij de media moet je homo, lesbo, bruin of zwart zijn – de kaart van de socialistische partij of vakbond is een must. Ben je lid van ‘Groen’ dan krijg je direct een bestuurszetel!”

Links fascisme

“Sid Lukkassen benadrukt voor rechts het belang van het bouwen van een eigen economisch netwerk, een eigen Zuil. Dat klopt beslist, maar het grootste werk dient te gebeuren in het onderwijs: dáár moet de indoctrinatie stoppen. Rechts moet zich beter organiseren, de verdeeldheid beëindigen en men moet elkaar in bescherming nemen. Als het links gelukt is waarom zou het rechts dan niet lukken?

Uiteindelijk vormen die linkse fascisten ook maar een kleine groep, maar wel een fanatieke minderheid. Het probleem is de overgrote ongeïnteresseerde meerderheid die maar laat betijen. Het ware obstakel zijn de vele meelopers die pas hun echte mening ventileren wanneer ze niet meer gebroodroofd kunnen worden.”

Braaf deuggedrag helpt ook niets

“Extreemlinks bedreigt gewoon bedrijven en zelfs overheidsinstanties met geweld. Dit gebeurt aan de lopende band en zij voeren deze dreigementen vervolgens straffeloos uit. Terwijl men op rechts altijd alles maar vreedzaam wil en zodra je ook maar een beetje geweld goedkeurt of zelfs maar daartoe neigt, dan deug je niet meer. Kotsmisselijk wordt ik van die demonstratie-oproepen waar dan steeds staat vermeld ‘alles netjes en in vrede, bla bla bla’. Wat denkt men te bereiken als je altijd netjes binnen de lijntjes van het regime kleurt? Niets! Want die lijntjes liggen er namelijk om het regime te beschermen!

Ik moedig geweld zeker niet aan, maar ik stel wel vast dat met braaf deuggedrag ook niets bereikt wordt. Voordat iemand nu weer zegt: ‘Aha! U beoefent geweld! Nu heb ik u te pakken.’ – NEEN. Dit gaat om het zoeken van de waarheid en het vaststellen van de situatie! Extreemlinks bezigt geweld en weet op die manier structureel de maatschappelijke situatie naar de eigen hand te zetten. Hun geweld heeft feitelijk succes want het leidt tot aanpassing uit risicovermijding en tot bukgedrag. Dat stellen wij vast als een universele historische wet.”

Reclamejongens vrezen militant links

“Van de samenleving is 25 procent links; 75 procent is rechts tot en met centrumrechts – dit deel is voor vrijheid, vooruitgang en welvaart en is ook qua gedrag en denkwijze véél toleranter dan links. In de industrie zijn de reclamejongens zich daar terdege van bewust; zij willen echter geen mediarellen met de militante anarchisten van GroenLinks.

Dit in acht nemende zal ons grootste probleem de ongecontroleerde immigratie en bevolkingsverandering zijn: dáár vindt het extreemlinkse gespuis een vruchtbare bodem om vernielingen aan te richten. Onze justitie en uitwijzingsbeleid zijn te laks om dit te weerstaan. Een dictatoriale aanpak zal uitkomst moeten bieden…”

Na dit alles te hebben gelezen, kijkt u diep in uw eigen ziel. Laat de hoop varen dat het ‘via het systeem’ nog wel goed zal komen. Nu premier Rutte’s handtekening goed is voor het opofferen van de middenklasse op het altaar van de Europese eenmaking, de schuldenunie en de welvaartstransfers, is die hoop definitief achter de horizon weggedeemsterd. Doof in uw ziel het laatste restje hoop op de bestaande instituties: wij van DNZ beloven u, het werkt bevrijdend…

Oh ja! En steun De Nieuwe Zuil met een donatie, zodat het oeuvre van dr. Sid ook in het Engels beschikbaar kan worden gesteld, met de arbeid van een professionele vertaler en editor. Opdat een samenvattende, gecondenseerde versie van zijn oeuvre in boekvorm internationaal kan gaan: NL58 INGB 0008 747503 (Stichting De Nieuwe Zuil)

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld