Goed. ‘Marrakech’ is een nieuwe fase ingegaan: het is niet alleen “niet bindend” (wat incorrect is overigens), maar er staan ook ‘goede dingen’ in, zoals mensenrechten voor migranten: want, stelletje racisten die jullie zijn, migranten hebben ook mensenrechten!

Ja, daar twijfelden de tegenstanders van het pact natuurlijk aan: of migranten mensenrechten zouden moeten hebben. Mensenrechten gelden per definitie voor alle mensen, aangezien ze ze hebben op basis van hun mens-zijn. Zelfs een VVD-er zou dat nog snappen (maar het moet niet veel moeilijker worden dan dat, natuurlijk).

Als dit een wat meer vrijblijvende discussie was, zou ik de pro-Marrakechhouding van coalitie en nuttige idioten (ik noem geen namen GroenLinks en PvdA) wel kunnen verdragen. Ik zou zelfs hartelijk kunnen glimlachen om zoveel cognitieve dissonantie. Maar een pact dat migratie tot mensenrecht verheft en publieke kritiek op migratie en de gevolgen ervan in feite criminaliseert: meh.

Het pact zou er ook voor zorgen dat mensen niet meer verdrinken in  de Middellandse Zee. Dit is dezelfde neuzelarij die we hoorden tijdens het erdoor drukken  van de nieuwe internetwet: het grootste gedeelte is toch goed? Wat maakt die kleine minderheid van dingen waar je last van hebt dan uit?

Nu, precies het feit dat we daar dus last van hebben, hypothetische vraagsteller! Het hele verdrag kan vol staan met feelgood, milktoast geitenwollensokkengeneuzel… maar dat maakt dat de artikelen die migratie TOT MENSENRECHT MAKEN, kritiek op migratie in feite criminaliseren. Dit is gewoon een uitnodiging om gebruik te komen maken van de zorgvuldig opgebouwde welvaartsstaat (die overigens ook weer net zo zorgvuldig wordt afgebroken: ook weer door de ondertekenaars. zien we al een patroon?).

Aanvankelijk werd er een andere tactiek gebruikt: er gewoon de mond over houden terwijl het pact al 2 jaar in the making was (en het grotendeels uit de koker van Merkels kabinet kwam). Nu dat niet meer kan omdat de geest uit de fles is, gingen we over op de Brexit/Zwarte Piet/Trump-koers: gewoon eindeloos doormekkeren, tijdrekken met onzinnige berichtgeving totdat de deadline is verstreken en “er nu eenmaal een knoop moet worden doorgehakt”. Die strategie is nu ook klaar.

Nu wordt het hele wurgpact gewoon getekend en kunnen we ons verheugen op de import van voornamelijk ongeschoolde en onassimileerbare migranten die voorrang krijgen m.b.t. sociale voorzieningen (diegenen die op hun eigen merites naar Europa kunnen komen hebben dit verdrag namelijk niet nodig).

Je zou bijna een analogie met de trans-Atlantische slavenhandel maken, maar dan zonder dat iemand er op vooruit gaat – afgezien van het grootkapitaal en de Eurocratie (waar de ondertekenaars van het pact een mooi baantje gaan bemachtigen na hun politieke carrière).

Wat wél mooi is: we zullen van illegale immigratie geen last meer hebben. Die zal namelijk niet meer bestaan. Alle migratie is legaal!

Zolang er op de huidige coalitiepartijen wordt gestemd gaat deze onzin door. Helaas is dat is heel waarschijnlijk, want zoals Armand al wist en zong: “de Nederlander is een meelzak, je kan er op blijven slaan – hij gaat toch nooit staan.”

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld