Bent u blank, woont u in een keurige, tot dusver heel normale wijk en rijd u auto? Dan zit uw leven erop. Zomaar blank zijn, voor een woning in een keurige wijk betalen en een spoor van onbewezen vernieling door het milieu trekken; dat kan natuurlijk niet. Om racisme te bestrijden is racisme noodzakelijk en om het milieu met rust te laten moet je het stevig beïnvloeden. De nieuwe logica.

De rassenonlusten in de VS en Europa worden met name gekenmerkt door een blinde haat tegen alles wat blank is. Standbeelden van markante figuren uit de geschiedenis worden neergehaald of beklad vanwege een vermeend ‘slavernijverleden’. Figuren als Akwasie, zelf afkomstig van de als slavenvangers bekende staande Ashanti, zwepen de boel flink op. Dat er nogal wat organisaties en subsidiegelden schuil gaan achter deze clubs, ontgaat de rellende junioren nogal eens en de grootverdienende aanstichters verzwijgen het wijselijk. In de breedte vraagt men zich niet af wat herkomst of doel van het zinloze vernielen is, maar men doet eraan mee omdat het ‘goed voelt’. Maar waarom voelt het nu eigenlijk goed om zelf racisme te bedrijven en vol blijft houden dat je het juist wilt bestrijden?

Behoefte aan ‘antiracisme’

Er is kennelijk grote behoefte aan ‘antiracisme’. Markt lijkt er voldoende voor te zijn, maar het aanbod is een beetje mager. Zeker in een land als Nederland. Daarom moeten de meest krankzinnige dingen worden uitgevonden om een dergelijk verhaal nog enigszins overeind te houden. Want waarom wel het slavernijverleden van Nederland en de VS benoemen, maar niet het slavernijverleden (en ook – heden!) van alle islamitische landen en nota bene Ghana? Zoek maar eens even op het trefwoord ‘Ashanti’. Tot op de dag van vandaag is Afrika zo racistisch als de neten en er zijn zelfs opruimingsprogramma’s, zoals ‘Kill the boer’ in Zuid Afrika en de landonteigeningen in Zimbabwe. Toen het nog ‘Rhodesië’ heette, was dat land ‘de graanschuur van Afrika’. Nu is het in alle opzichten een zorgenkindje.

“Europeanen hebben vooral zelf,
op het eigen domein
slavernij ondervonden”

In Europa bestond een ‘leenstelsel’ in de periode van ca 500 AD tot- ca.1500 AD. Grond werd door leenheren toebedeeld aan leenmannen, in ruil voor een verplichting van persoonlijke trouw, militaire bijstand en belastinginkomsten. De leenman had boeren nodig om de grond te bewerken. Was de boer niet vrij om te vertrekken bij de leenman dan waren zij horigen. Horigheid was enigszins wederkerig, de boer had verplichtingen aan de leenman, maar de leenman op zijn beurt aan zijn horigen. Terwijl de horige in theorie het land dat hij bewerkte bezat, waren er ook niet-vrije boeren die géén eigendom hadden: de lijfeigenen. Zullen we, met dat in het achterhoofd, deze hele rassen-discussie maar eens overboord zetten? Europeanen hebben vooral zelf, op het eigen domein slavernij ondervonden, maar staan vooralsnog niet op de barricaden om genoegdoening te eisen. Dat moeten ze altijd zelf opbrengen immers.

Subsidies: that’s all

Types als Akwasi en Afriyie lopen mank van de subsidies. Beëindig die subsidies en ontzeg speculanten/beurshandelaren als Soros het recht om maatschappelijke groeperingen in ons land te begunstigen met geld. Dergelijke figuren investeren beweerdelijk en zo op het oog in ‘maatschappij verbetering’, maar zijn in werkelijkheid altijd op zoek- en ook geweest – naar rendement. Hun handel is chaos. Zet ze droog, dan is het zo afgelopen.

Eerlijk gezegd kunnen wij dat geld beter gebruiken bij De Nieuwe Zuil, want onze rekeningen lopen natuurlijk ook gewoon door…

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld