Gister verscheen weer een weergaloos gesprek bij Café Weltschmerz. Ik had de eer om een gesprek te mogen voeren met Sander Boon. Het was weer een extreem leerzaam gesprek en ik hoop dat u als kijker er weer veel van opsteekt! Kijk nu:
(Tekst loopt verder onder de video)

Voor wie die Sander niet kent: hij publiceert in de Volkskrant; daar reageerde hij op elementen die ik al vele malen eerder had aangekaart. Namelijk dat er een financiële elite, een cultuurmarxistische elite en een technocratische elite bestaan. Deze elites gaan voorbij aan onze natiestaat: de natiestaat staat de totale globalisering in de weg. Sander noemt dit de “financiering van de maakbaarheid”: bureaucratie is het bepalende denkraam, en dit verschilt niet per democratie of per communisme.

Het artikel van Sander ging goed in op wat al eerder beschreef in mijn boek Avondland en identiteit. Dit zorgde ervoor dat we een diepgaand gesprek hadden wat voor u als luisteraar enorm verhelderend is. Onderwerpen zoals integratie en islam komen voorbij. We duiken in het onderwerp dat de islam (en met name het radicale deel daarvan) goed kan aarde in Europa, wat komt doordat onze samenleving beheerst wordt door een links-liberale cultuur die geen goed alternatief aanbiedt. We zien dan ook dat onze samenleving hierdoor steeds meer versplintert omdat het ontbreekt aan een sterke Leitkultur. De stelling dat de integratie niet wordt bevorderd doordat de toegang tot onze zorgstaat te makkelijk is, staat ook centraal als we kijken naar de versplintering van de maatschappij. Waarom integreren als je toch alles gratis krijgt?

Andere boeiende thema’s zoals het vooruitgangsdenken, institutioneel racisme en vele andere boeiende elementen komen voorbij. Ik raad u dus aan om deze zeer waardevolle 50 minuten te benutten om dit gesprek te bekijken en deze waardevolle materie te laten bezinken.

Doneer nu:

https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1

Zie ook zeker de volgende content:

https://politiek.tpo.nl/2018/06/24/help-dr-sid-lukkassen-de-zomer-door-en-doneer-die-laatste-restjes-crowdfund/

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/02/avondland-en-identiteit-burgers-zoeken-een-nieuwe-elite/

https://cult.tpo.nl/2015/02/18/weg-met-ons-cultuur-europeanen-zijn-niet-weerbaar/

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld