Onlangs was er veel commotie in deugland: Trump heeft aangegeven dat de Verenigde Staten zich terugtrekt uit de UNHRC, de mensenrechtenraad van de VN. Hoon viel hem ten deel. De deugers voor wie Trump “literally Hitler” is, zagen weer eens bevestigd hoe slecht dat hij is.

Wat daarbij wordt vergeten om te vermelden is dat de VN-Mensenrechtenraad bestaat uit vele landen waarin de mensenrechten aantoonbaar geschaad en geschonden worden: Raif Badawi anyone? Op dit moment zijn Venezuela, China, Saoedi-Arabië (!), Afghanistan en Pakistan lid van deze groep. Er is al langer veel kritiek op deze mensenrechtenraad – zo hebben nota bene Kofi Annan, Ban Ki-moon, de Europese Unie en Canada al kritiek geuit op het feit dat meer dan de helft van de resoluties alleen gaan over het Israël-Palestina conflict.

Maar nee, als Trump iets besluit is het zoals altijd per definitie fout: deugers willen deugen, zonder te bekijken wat de daadwerkelijke effecten en resultaten zijn van deze mensenrechtenraad. Mijn vriend Maurits Falkenreck stuurde een interessante discussie op Facebook toe. Zijn tegenstander, die fel tegen terugtrekking was, zei letterlijk: “…nothing is perfect but intentions, action and collaboration is better than quitting and condemning efforts to improve things.” De intentie is belangrijker dan de gevolgen – typisch links denken.

Trump heeft gelukkig de deughegemonie doorbroken, alleen al door verkozen te worden. Hij wil resultaten, geen praatjes voor de vaak. Iedereen stond op zijn achterste benen toen hij Kim-Jong Un belachelijk maakte op Twitter, maar hij is wel de eerste Amerikaanse president die een doorbraak lijkt te forceren in het Koreaconflict. Trump gebruikt een tactiek van onderhandelen: keihard erin gaan om doorbraken te forceren, want terugkeren op je schreden kan altijd nog. En het lijkt te werken.

De Nieuwe Kerk is er om deze deughegemonie verder te doorbreken, en uw donaties zijn nog steeds van harte welkom. Doneer daarom!

 

Doneer hier:

https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1

Lees meer:

http://politiek.tpo.nl/2016/11/17/trumps-overwinning-is-failliet-media/

http://politiek.tpo.nl/2017/08/30/social-justice-warrior-activisme-is-anglo-protestants-fenomeen/

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld