Steun de auteur om dit geluid te blijven verkondigen via BackMe. Dat is erg belangrijk want van losse, incidentele donaties kun je geen hypotheek krijgen.

Nederland is in rap tempo op weg naar de afgrond. Dat wisten velen al, maar nu is het nógmaals bevestigd. We zien het aan drie willekeurige berichten die ik vandaag opving. We merken het aan de reactie van Den Haag op de boerenprotesten, aan het niet willen behandelen van het Wilhelmus door de onderwijssector en aan een Nieuwsuur-programma over ‘nepnieuws’.

Boerenprotesten: nul netto resultaat

De boeren hebben stevig geprotesteerd. Want elite-technocraten willen dat er niet meer gebouwd wordt vanwege stikstof. Tjeerd de Groot van D66 was eerst directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie en bewaakte toen de belangen van boeren. Nu zit hij voor D66 in de Kamer en wil hij zo snel mogelijk de veestapel afbouwen, want stikstof en klimaat. Zuiverder en puurder backstabben is niet mogelijk!

Maar enfin, desondanks beloofden de politici de boeren dat ze wat rustiger aan zouden doen. Wat blijkt? De boeren zijn nog niet thuis en de beloften die in Den Haag zijn gedaan, worden al ‘genuanceerd’. De veestapel moet alsnóg worden afgebouwd! En ook het rijden van 130 kilometer per uur mag niet meer! Wat erg wrang is, want 130 rijden is één van de eerste dingen die de VVD heeft doorgevoerd toen deze partij een decennium geleden na de verkiezingen voor het eerst de grootste werd. Het was een teken dat dingen vrijer en sneller zouden worden. Maar Rutte is intussen zó verslingerd met de ambtelijke machine dat het niet meer uitmaakt. De posities zijn veiliggesteld – nu krijgt u alsnog GroenLinks-beleid!

Het Wilhelmus door de plee gespoeld

Herinnert u zich nog alle tamtam omdat het CDA het Wilhelmus opnieuw wilde laten bestuderen op school? Alle cultuurmarxisten stonden stijf van de zelfhaat toen dit plan op tafel kwam! Maar ook dit is nu kapotgemaakt – ergens in een achterkamertje zijn wat elitedocenten en ambtenaren bij elkaar gekomen en die draaien het voorstel nu de nek om. Het maakt opnieuw duidelijk dat rode bolletjes inkleuren niets verandert in dit land. Het Nederlandse volk mag niet worden opgevoed met een besef van culturele identiteit of eigenwaarde. Dit heb ik ook uitgelegd in mijn boek Kerkgangers en Zuilenbouwers (2018): de globalisten willen van het volk een amorfe meute maken zonder wortels of historisch erfgoed, want een vormloze massa kent geen eigenwaarde of geestelijk houvast. Als het aan Den Haag ligt wordt het volk tot gelatine gekneed door de golven van de dynamische vierentwintiguurs economie.

Nieuwsuur meldt dat het aantal landen waar politici, politieke partijen en overheden zich schuldig maken aan desinformatie op sociale media in drie jaar tijd is opgelopen van 28 naar 70. Wat “toevallig” nu dat al hun voorbeelden zijn gevonden bij FvD en PVV… Veel burgers halen hun nieuws van Nieuwsuur en zullen dit helaas voor waar aannemen. Dikwijls worden berichten over klimaatverandering veel te drastisch aangezet, tot op het hysterische af, maar daar zult u niets over horen bij Nieuwsuur! Dit bericht betekent dat zogenaamde “neutrale” programma’s tot eenzijdige propaganda apparaten zijn geworden in de cultuurstrijd.

Nepnieuws als propaganda wapen in dienst van de status quo

De namen van de betrokken auteurs en redactieleden zouden zorgvuldig moeten worden bijgehouden. Zij denken dat ze overal mee kunnen wegkomen, terwijl het hun doel is om burgers zo veel mogelijk ‘af te schrikken’ van realistische partijen, zodat de Rutte-consensus tot het oneindige kan blijven regeren. De coalitiepartijen kruipen steeds dichter naar elkaar toe, om het ‘populisme’ buiten de macht te houden. Hierdoor verliezen ze hun onderscheidende kleuren. Men kan uiteindelijk alleen nog kiezen tussen ‘continuïteit’ (de status quo) en ‘disruptie’ (‘populisme’). Denk maar aan Frankrijk: alle partijen verenigd achter Macron tégen Le Pen, en Oostenrijk – alle partijen verenigd achter Van der Bellen tegen Höfer.

Het ergste is nog de lege schaterlach van Rutte, die met zijn gezicht boven dit alles uittorent – alles glijdt van hem af omdat geen enkel leed hem ooit tot in de ziel heeft getroffen. Het leven heeft hem uitsluitend toegelachen en ook had hij vriendjes op de juiste plekken die het voor hem hebben geregeld. Rita Verdonk moest kapot en haar verhaal – wat toch meer een volks verhaal was over een land met eigenwaarde – moest wijken voor de natte droom van multinationals en technocraten.

Conclusies

Het schaterlachende gezicht van Rutte is hét gezicht van die consensus: zolang je je op de mainstream partijen verlaat, kun je kiezen tussen thee met twee schepjes suiker of thee met drie schepjes suiker. Het is allemaal méér cultuurverkwanseling, méér Westerse zelfhaat, méér macht naar ongekozen instituties – het zijn types die denken dat de mensheid naar een universele broederschap op weg is, met globalistische structuren zoals de VN en de EU die dit dan moeten faciliteren. Ondertussen is er in het dagelijkse straatbeeld meer versplintering en verbrokkeling te voelen dan ooit.

Zoals de Engelsen zeggen: buckle up, want er zijn nog stevig wat protesten en demonstraties nodig voordat er ook maar één centimeter aan gevoerd beleid blijvend zal verbeteren. Bolletjes rood kleuren zal niet volstaan!

Steun de auteur om dit geluid te blijven verkondigen via BackMe. Dat is erg belangrijk want van losse, incidentele donaties kun je geen hypotheek krijgen.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld