VVD-leider Rutte trapte, samen met kandidaat-fractievoorzitter voor de Eerste Kamer Edith Schippers, de verkiezingscampagne af door in De Telegraaf zijn gruwel te uiten over het vooruitzicht dat de “linkse wolk” de grootste fractie wordt in de Eerste Kamer.

Door: Ton Nijhof

Die “linkse wolk” is in dit geval de neomarxistische combinatie van GroenLinks en PvdA. Laten we eerst even het geheugen opfrissen;

GroenLinks

GroenLinks ontstond in 1990 na een fusie van vier kleine linkse partijen: de PPR, de PSP, de CPN en de EVP. Na de vrij spectaculaire ‘val van het communisme’ in 1989 was er in Nederland electoraal totaal geen plaats meer voor communistisch gedachtegoed, waarop deze vier marxistische partijen zich ijlings samenvoegden onder de bedrieglijke naam ‘GroenLinks’. De partij wordt momenteel geleid door Jesse Klaver (artiestennaam) die in werkelijkheid Yasser Feras heet en tevens de Marokkaanse nationaliteit heeft. Kortom: vrijwel alles aan GroenLinks is een leugen. GroenLinks is in feite de merknaam van Wijnand Duyvendak, een voormalig Rara-terrorist die momenteel Klaver exploiteert.

Trivia: bij hoeveel particuliere bedrijven heeft Feras zoal gewerkt?[1] En Duyvendak?[2]

PvdA

De PvdA werd na WO-ll opgericht als opvolger van de SDAP. De naam van deze laatste partij leek teveel op die van de door Adolf Hitler geleide Duitse zusterpartij NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei). Daarom moest in ieder geval in 1946 de naam veranderen, want iedere associatie met de Nazi’s was uiteraard dodelijk bij de stembus. De PvdA als fusiepartij van SDAP, de Vrijzinnig-Democratische Bond en de Christelijk-Democratische Unie, ging wat meer de communistische kant op (dat was toen redelijk populair vanwege de vele communisten met een verzetsverleden) wat voor de meer liberale PvdA’er Pieter Oud weer reden was om de VVD op te richten, samen met Dirk Stikker die daarvoor partijleider was van de ‘Partij van de Vrijheid’. Na 1966 werd de PvdA overgenomen door ‘NieuwLinks’ die uit zou monden in meer elitair socialisme; de parelketting-communisten. Partijleidster is momenteel Attje Kuiken, die vorig jaar nog even een lijnvliegtuig pakte (businessclass) en als tussendoortje een weekje ging diepzeeduiken met haar dochter: op Bonaire. Voor de voormalig PvdA-stemmers: een vliegtuig is het meest milieuvervuilende vervoermiddel ter wereld; Bonaire is een voormalige Nederlandse (slaven) kolonie en thans een populaire vakantiebestemming voor welgestelde mensen van uw en mijn geld, zoals Kuiken.

Trivia: bij hoeveel particuliere bedrijven heeft Kuiken zoal gewerkt?[3]

Slechte rapportcijfers

Rutte over de PvdA en GroenLinks in De Telegraaf: “Als ze de grootste partijen worden, ontwikkelen ze enorm veel zelfvertrouwen en ik vind dat de VVD die beweging nu al moet stoppen”. Volgens de premier zijn partijen als de PVV en BBB ’economisch links’ en ’lopen ze weg als je probeert tot zaken te komen’. Dat laatste deugt niet: de zaken die Rutte bijvoorbeeld in het verleden met de PVV wilde doen, waren volgens de PVV niet in het belang van ons land en al helemaal niet van de burgers. Nu, ruim 12 jaar later, kunnen we beoordelen wie gelijk had: Ons land strompelt inmiddels van crisis naar crisis, onze regering gilt voortdurend dat ingrijpen niet mogelijk is vanwege ‘internationale verdragen’ en de lastendruk is tot recordhoogte gestegen onder de regimes Rutte. Dat zijn heel slechte rapportcijfers en ruimschoots voldoende aanleiding om het kind van school te halen.

Liever Nederlands

De kwestie is – en het kan niemand moeite kosten om dat in te zien – dat opeenvolgende kabinetten Rutte zich teveel hebben laten leiden door de lobbyisten van grote en internationaal opererende bedrijven, waaronder Big Pharma en de techreuzen. Dat partijen zoals BBB en PVV, met in hun kielzog FvD en BVNL, daarmee niet zo in hun nopjes zijn, wil niet zeggen dat zij economisch ‘links’ zijn. Zij zien simpelweg liever een Nederlands café dan het verschrikkelijke Starbucks; liever een gewoon Nederlands restaurant dan McDonalds, Burgerking of KFC. En als het dan toch groot moet: liever KLM dan Air-France; liever AKZONobel dan PPG Industries. Dat is helemaal niet links, dat is zo rechts als de neten, patriottisch en tegen het globalisme. Daar is niets mis mee.

Garantie op chaos

Dat PvdA en GroenLinks de Nederlandse burgers te lijf gaan met list, leugens en bedrog, hoeft geen betoog. De korte omschrijving hierboven biedt een garantie op chaos in de samenleving, links lullen en rechts zakkenvullen. Na 1966 hebben we Den Uyl gehad en het heeft ons land járen gekost om daarvan te herstellen; een kabinet Halsema is ons gelukkig tot dusver bespaard gebleven, zie Amsterdam. (bekijk liever de plaatjes, want in die stad wil een fatsoenlijk mens niet gezien worden)

Wat Nederlanders moeten stemmen dat zullen ze zelf wel weten. Maar het is wellicht beter om de huidige kartelpartijen een flink pak op de electorale broek te geven, want hun prestaties zijn ronduit slecht. De gevestigde politiek heeft lang genoeg op het pluche gezeten en het is de hoogste tijd voor nieuwe gezichten in al hun politieke geledingen.

Het risico is vrij klein: zoveel valt er toch niet meer te vernielen.


[1] Niet één. Arbeid en verantwoordelijkheid is voor Feras meer iets “van horen zeggen”.

[2] Niet één. Arbeid en verantwoordelijkheid is voor Duyvendak meer iets “van horen zeggen”.

[3] Niet één. Arbeid en verantwoordelijkheid is voor Kuiken meer iets “van horen zeggen”.

——————–

Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil en Sta-Pal / OSL-StaVast.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld