Steun Sid Lukkassen via BackMe en neem deel aan zijn creatieve scheppingsproces! Volg zijn publicaties via de nieuwsbrief.

De video hieronder legt feitelijk zichzelf uit: wat een goede video! Hij legt uit wat evolutie is, zelfs een kind kan dit begrijpen. Hij is ook heel leerzaam voor kinderen. De kakapo is een vogel die op een dag in Nieuw Zeeland aankwam. Daar waren geen roofdieren behalve de adelaar. Maar door gewoon stil te zitten, zag de adelaar de kakapo over het hoofd, niets aan de hand dus. De kakapo werd steeds vetter en kon niet meer vliegen.

Maar toen kwamen de Europeanen en die brachten andere dieren mee, zoals wezels en hermelijnen. Die jagen niet op zicht, maar op geur. Het laat zien dat elk beest zich aanpast aan zijn ecosysteem. En als het ecosysteem verandert, dan moet je mee veranderen, of je sterft uit. Het sluit goed aan bij mijn analyse van de beschavingscyclus.

(tekst gaat door onder de video)

Premoderne culturen ingevoerd

De maker van de video trekt voorts de vergelijking met West-Europa vandaag. Elitaire liberalen hebben in de negentiende eeuw een aantal ideeën uitgewerkt over mensenrechten en een verzorgingsstaat. Maar toen kwam de massa-immigratie die compleet andere en premoderne culturen importeert. Gaan we ons nu aanpassen, en leren we weer onszelf te verdedigen? Of zeggen we “dat is niet wie wij zijn” en hopen we maar dat deze nieuwe dieren door de magische grond van ons continent zullen veranderen van aard?

De kakapo moet dan ook maar hopen dat de hermelijn door de magische aarde van Nieuw-Zeeland zal veranderen in een vette vegetarische rat die te lui is om te jagen… Dat is dan ons alternatief! De term kakapo-patriottisme is er eentje om er in te houden!

Steun Sid Lukkassen via BackMe en neem deel aan zijn creatieve scheppingsproces! Volg zijn publicaties via de nieuwsbrief.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld