De jankende meute deugers die voetbalanalist Johan Derksen het liefst van de trap willen gooien, bevinden zich zo op het oog in een groot gezelschap medestanders. Iedereen en z’n moeder die nog graag een heiligdeugende stralenkrans op het hoofd wilden foutparkeren deed mee en het resultaat was als gewenst: #fophef. Enfin: Zwarte Piet bestaat en ze wonen allemaal in subsidie-hoofdstad Amsterdam.

“Weten we zeker dat het niet Akwasi is?” was de gewraakte opmerking van Derksen in het meestal uitstekend bekeken programma ‘Voetbal inside’. Dat was op het moment dat een als Zwarte Piet verklede man een BLM/Antifa demonstratie bezocht en werd afgevoerd/veiliggesteld door de politie. Het was kennelijk een reactie van de man op de aankondiging van deze subsidieslurper Akwasi dat hij in november de eerste de beste Zwarte Piet in zijn gezicht ging schoppen. Dat was geen dreiging met geweld volgens de Akwasi fanclub, want Zwarte Piet ‘bestaat toch niet’.

Juist. Waarom maakten ze daar dan zo’n drukte over?

Politie

Politieagenten die de afgelopen maanden betrokken waren bij ongeregeldheden en rellen, zoals onlangs in Den Haag, zijn ‘het gestigmatiseer en de foute frames’ van de samenleving beu en overwegen te stoppen met hun werk. Dat zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP, tegen het Algemeen Dagblad. ”We dreigen de grip op de samenleving compleet te verliezen.” Het Algemeen Dagblad situeert de uitspraken van Van der Kamp rond een bericht op Twitter door FvD voorman Baudet:

Baudet echter, zal (evenals vele kijkers) het niet opgevallen zijn dat deze politie agenten ‚ ‘stillen’ zijn die zich tussen de demonstranten begeven om te proberen de eigenlijke leiders van het oproer eruit te pikken. Deze eenheden hebben ook een naam: Arrestatie Eenheid (AE).

Het is jammer dat de voorzitter van de politievakbond zich met een discussie moet bemoeien die in de politiek moet worden gevoerd. Verreweg de meeste demonstraties en uiterst gewelddadige rellen worden geïnitieerd door groeperingen met een duidelijk marxistische signatuur en niet door z.g. voetbalsupporters.

Geweld van links

BLM oprichtster Patrisse Cullors heeft al in 2015 helder uiteengezet dat de BLM beweging een duidelijk marxistisch wereldbeeld hanteert: “We hebben eigenlijk een ideologisch kader. […] We zijn getrainde marxisten. We zijn super bedreven in ideologische theorie.“

Sinds de aanslag op de ‘Centrum Democraten’ in Kedichem (1986) weten we al te goed dat ‘links’ anderen de mond wil snoeren, het liefst met geweld. De moordenaar van Pim Fortuyn dacht er kennelijk eender over. Dát is de discussie die in de politiek moet worden gevoerd en heel snel ook. Burgemeesters die de ene demonstratie in tijden van corona wel toestaan en de andere zonder duidelijke reden niet, maken van de rechtstaat een ratjetoe waarin geen mens nog weet waar die aan toe is.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

3 reacties

  • Meint020 says:

    Nog een test reactie: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

  • Meint020 says:

    En nog een test reactie: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld