Dit is deel 3 van Maurits van Falkenrecks artikel ‘De economische waarde van de Westerse, autochtone, “mannelijke” man’. Hier vindt u deel 1 en deel 2.

In het vorige deel bespraken we enkele technologische vernieuwingen en hun maatschappelijke gevolgen, te weten: HR, de anticonceptiepil, onderwijs en de equality of outcome-doctrine.

Wat betekenen deze sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen nu concreet voor de economische waarde van de Westerse autochtone “mannelijke” man?

Wanneer we naar de statistieken kijken, zien we het volgende:

1. Sinds 2009 zijn er meer vrouwelijke dan mannelijke dertigers hoogopgeleid. Daar komt bij dat het aandeel hoogopgeleide dertigers onder vrouwen sterker stijgt dan onder mannen;

2. In 2018 zijn mannen tot 35 jaar vaker werkloos dan vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie;

3. De afgelopen jaren ligt het zelfdodingscijfer onder mannen ruim 2 keer hoger dan bij vrouwen;

4. In 2010 lag het aantal eenpersoonshuishoudens +/- 40% hoger en in 2018 ligt het zelfs 45% hoger dan gezinshuishoudens.

Voorlopige conclusie

Wanneer voornoemde ontwikkeling zich doorzet, gaat de economische waarde van de Westerse, autochtone, “mannelijke”, universitair geschoolde man steeds verder omlaag. Hij zal namelijk gezien worden als een ongezonde, destructieve factor en zal daardoor niet in staat zijn een carrière op te bouwen in de steeds meer ‘gefeminiseerde’ organisaties – organisaties die ook steeds meer bezig zijn met equality of outcome (ook wel bekend als equity). Dit heeft als gevolg dat deze mannen hun levensgeluk (‘moeten’) gaan zoeken in landen met meer traditionele rollenpatronen (waarin ze nog enige waarde hebben voor een vrouw), of dat deze mannen economisch gezien niet aantrekkelijk genoeg zijn voor vrouwen om een gezin mee te stichten; met als resultaat dat ze nooit een gezin zullen stichten in hun land van herkomst, tenzij ze hun toekomstige vrouw uit een land halen met een traditioneel rollenpatroon, of zelf daarheen verhuizen. Ook geen ideale oplossing.

Voor de samenleving in Westerse landen zoals Nederland betekent dit op termijn dat de masculiene energie die gelijk staat aan orde en structuur (Yang) steeds minder aanwezig zal zijn en dat de feminiene energie die gelijk staat aan chaos en potentie (Yin) gaat overheersen. De disbalans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie zal tot een verdere maatschappelijke ontwrichting leiden, zoals een disbalans dat altijd doet. laatste is in het licht van de opkomende hypermasculiene islamitische cultuur in West-Europa een zorgwekkende ontwikkeling.

Deze cultuur (let wel: de cultuur, niet per se de individuele dragers ervan) deelt niet de kernwaarden van onze cultuur en is enkel erop uit haar eigen cultuur en waarden leidend te laten worden. Zonder een evenwicht tussen een sterke feminiene en een sterke masculiene autochtone energie zullen de waarden van onze Westerse beschaving steeds verder onder druk komen te staan. Eén van de verdiensten van de islamistische cultuur is dat ze weet wat er allemaal te bereiken is wanneer ze als cultuur het masculiene positief waardeert.

Een culturele aanbeveling

Het is van eminent belang dat de Nederlandse samenleving jonge mannen weer in de kracht van hun normale mannelijke energie laat leven en deze energie weer gaat waarderen. De archetypes van mannelijkheid (streng en liefdevol vaderschap, verantwoordelijkheid, stoïcisme, het vermogen de naasten te kunnen beschermen) dienen geherwaardeerd te worden en tot voorbeeld te dienen voor toekomstige generaties Westerse autochtone mannen. Dit zal ervoor zorgen dat de economische waarde van deze mannen betekenis heeft waardoor ze in staat zijn een vrouw aan zich te binden en samen met haar een gezin te stichten. De disbalans die nu bestaat tussen de vrouwelijke en mannelijke energie zal daarmee weer in evenwicht komen. Dit is van groot belang voor politieke, maatschappelijke en economische stabiliteit en groei.

Dit was deel 3. Hier vindt u deel deel 1 en deel 2.
Meesterlijke dialogen tussen Maurits en Sid zijn opgenomen in het boek Kerkgangers en Zuilenbouwers. Sid werkt nu aan een crowdfunding: hij is bijna op de honderd procent! Wees een held en geef zijn belangrijke project het laatste duwtje

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld