Leden van het Christen Democratisch Appèl (CDA) hebben via internet kunnen kijken naar de aspirant-lijsttrekkers van hun partij (let op de islamitische hoofddoeken). De komende dagen kunnen zij stemmen op een van de kandidaten, te weten: Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt.

Pieter Omtzigt. Afb: Wikipedia

Door: Ton Nijhof

Het werd geen gevecht, dat zogenaamde ‘debat’. Het was meer een gesprek tussen twee heren en een dame, geleid door iemand die enkele dagen voor dit koffiemoment zijn voorkeur voor Hugo de Jonge nog kenbaar had gemaakt op Twitter. Debatleider Donatello Piras krijgt onder andere opdrachten van het Ministerie waar Hugo de Jonge momenteel leiding aan geeft. De voorkeur van de onbekende mensen die bij het CDA écht aan de touwtjes trekken, was daarmee meer dan ooit duidelijk. Het verklaart meteen waarom de MSM voortdurend laten weten dat uit ‘peilingen’ blijkt dat er onder de CDA-leden een voorkeur voor De Jonge zou bestaan.

Kandidaten

Van alle drie de kandidaten kan veel gezegd worden. Hugo de Jonge (onderwijzer, nu boven nog) liet als Minister ijskoud bejaarden naar de grafgrond verhuizen omdat het in de bejaardenpakhuizen met de bescherming tegen coronavirus zó slecht was gesteld, dat de kraaien er op hun rug overheen vlogen. Die konden de ellende ook niet meer aanzien.

Mona Keijzer wist als Staatssecretaris van Economische Zaken de Tweede Kamer voor te liegen dat de energierekening voor de huishoudens ‘echt waar’ niet met € 334 per jaar zou stijgen door de reddingsoperaties aan de planeet, terwijl die helemaal door het plafond gegaan zou zijn als er geen coronavirus was uitgebroken.

Geen achterkamertjes

En tenslotte Pieter Omtzigt, op wie weinig tot niets is aan te merken, behalve dat hij zich heeft laten kennen als een buitengewoon bekwaam controleur van het regeringsbeleid. En ook nog iemand waarvan we weten dat hij zich niet inlaat met politiek gekonkel en achterkamertjesgelul, maar feiten recht voor zijn raap op tafel legt. Feiten die er toe doen – en geen halfbakken fratsen waarmee de waan van de dag weer ideologisch wordt bevredigd.

De leden van het CDA kunnen dus kiezen uit twee bewezen onbekwame prutsers en één kandidaat die met een rechte rug zijn eed nakomt: zonder last of ruggespraak.

Je zou kunnen zeggen dat de CDA-leden eindelijk kunnen kiezen wat het beste is voor Nederland. Twee kansen dat ze dat verkeerd doen en slechts ééntje waarmee ze dat goed kunnen doen. Enfin: als ze het verkeerd doen kunnen ze vrijdag in de moskee of zondag in de kerk vergiffenis vragen…

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld