Afgelopen woensdag vond in de Tweede Kamer het debat plaats met Stef Blok over diens uitspraken over de multiculturele samenleving. Wilders en Hiddema wilden Stef Blok graag binnenhalen in de PVV en FvD om diens ‘realistische’ uitspraken, namelijk dat een multiculturele samenleving vaak op zijn minst uitdagingen met zich meebrengt. Achteraf gezien vonden beide politici dat Blok een ruggengraat van slagroom had omdat hij zo gemakkelijk zijn excuses aanbood aan de overige partijen en zijn woorden weer inslikte. Tot zover dit politieke spel, waarbij Blok zonder al teveel moeite toch mocht aanblijven.

Politieke dressuur
Wat opviel was dat dit spelletje leek op een publieke biecht; Stef Blok moest heel hard vertellen hoe erg het hem wel niet speet wat ‘ie had gedaan. Eerst zei Blok dat zijn uitspraken onhandig waren, later bood hij excuses aan en weer later “nam hij zijn woorden terug”. Elke keer een stapje verder op de deugschaal die geen einde kent. Dat dit geen einde kent toonde D66 aan; zij eisten dat Stef Blok door “vier hoepels moest springen”. Hij moest alle uitspraken terugnemen, hij moet er excuus voor aanbieden. EN, let op: hij moet zeggen dat hij geen van de uitspraken meende en hij moet beloven te geloven in de kracht van de multiculturele samenleving.

Deze laatste twee eisen zijn absurd en tonen aan dat de deugers al leven in de Orwelliaanse wereld van 1984, waarin er een gedachtenpolitie is die bepaalt wat wel of niet gedacht mag worden; net zoals D66 wil dat Stef Blok hier bepaalde zaken meent en gelooft. Controle tot in de schedelpan, dus. Nu hebben we al eerder gezien dat D66 een partij is met totalitaire trekjes (afschaffing referendum, afpakken zelfbeschikkingsrecht over organen, instellen fake news-bestrijding) met een bijbehorende leider met totalitaire trekjes (één die een abortus eist van zijn minnares en dreigt haar anders “te slopen”). Echter, controle hebben over gedachten en meningen duidt op een vorm van controlezucht waar de nazi’s nog een punt aan hadden kunnen zuigen.

Het is tijd om de sluipende controledrang van de overheid over de meningen en uitingen van haar burgers een halt toe te roepen, en daarvoor is het noodzakelijk om een vrijplaats te creëren die immuun is voor de moraalmiepers, deugdrammers en fatsoensfappers. Word daarom actief in De Nieuwe Zuil om weerstand te bieden aan deze doodenge mensen.

 

Lees meer:

http://politiek.tpo.nl/2017/12/25/sud-lukkassen-hoe-universalisme-kon-radicaliseren-tot-anti-westers-schuldgevoel/

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/sid-lukkassen-door-de-emotionele-migratiediscussie-worden-er-geen-rationele-besluiten-genomen/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld