Vandaag: op 4 mei, herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In alle gemeenten in Nederland zijn vanavond herdenkingen bij een plaatselijk oorlogsmonument.

Door: Ton Nijhof

In veel toespraken zullen de termen fascisme, nazisme, seksisme, homofobie, islamofobie, xenofobie en genderfobie veelvuldig worden gebezigd en iedereen zal zich uitputten in waarschuwingen dat we momenteel “het beest in de bek kijken”. Dat kan kloppen. De NCTV bespioneerd inmiddels politieke partijen en de persvrijheid is gierend achteruit gehold. Maar vanavond hoort het niet te gaan over wie op dit moment het meeste deugt. Het moet erom gaan dat we een gekozen overheid niet nog eens in staat stellen een democratie in minder dan geen tijd om te vormen tot een (inter-) Nationaal-Socialistische dictatuur.

Persvrijheid

Bij de teleurstellende achteruitgang van de persvrijheid in ons land, staan politic in de rij om te verklaren dat het allemaal de schuld is van ‘de mense’ die journalisten aanvallen of van politic als Wilders die de pers onomwonden  ‘tuig van de richel’ noemen.


Maar de onderzoekers wijzen echter op andere, waarschijnlijk veel belangrijker zaken die de vrije nieuwsgaring in de weg staan: “De overheid biedt al jaren niet meer de wettelijk vereiste toegang tot officiële documentatie. In de meeste gevallen kwam de door journalisten gevraagde documentatie te laat, was onjuist of onvolledig”. En over de geschreven pers: “Van oudsher was het pluriformiteitsniveau van de Nederlandse media hoog. De toenemende mediaconcentratie baart zorgen. Twee mediabedrijven bezitten de overgrote meerderheid van de kranten”. In een fatsoenlijk land worden dergelijke concentraties onmiddellijk gedwongen op te splitsen, omdat het gevaar van collusie (heimelijke samenwerking) onafhankelijke journalistiek in de weg staat.

NPO

Als onze overheid niet de wettelijk vereiste toegang geeft tot documenten, staat te liegen alsof het gedrukt staat, in de Kamer de kluit belazerd, dan behoren politici als de bovenstaande Jan Paternotte niet in koor te liegen met het Kabinet, maar als een bok op de haverzak springen op de plek waar dat moet: in de Tweede Kamer. Overigens is D66 is niet vies van beïnvloeding: zie slechts de documentaire over Kaag of de aantijgingen van Sjoerdsma jegens de formateur.

En dan hebben we het nog niet over de ‘onafhankelijkheid’ van de NPO: nagenoeg volledig afhankelijk van overheidssubsidie en dus gaarne bereid het heersende overheidsnarratief uit te dragen omdat anders de inkomsten wegvallen. Pure indoctrinatie dus en van vrije nieuwsgaring of objectieve verslaggeving is dan ook absoluut geen enkele sprake bij deze club.

Laten we daar vanavond ook eens aan denken. Zo best staan we er namelijk helemaal niet voor in dit land.

——————–

Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil en Sta-Pal / OSL-StaVast.
.
——————–
Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld